• Real Estate

    Λήγει το απόγευμα η προθεσμία για τη δημόσια προσφορά για το ομόλογο της Lamda – Σημαντικό το ενδιαφέρον

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Οδυσσέας Αθανασίου


    Ολοκληρώνεται σήμερα το απόγευμα η δημόσια προσφορά για την έκδοση εταιρικού ομολόγου έως 320 εκατ. ευρώ, της Lamda Development, το οποίο αποτελεί μέρος του συνολικού σχεδιασμού για τη χρηματοδότηση των έργων της πρώτης πενταετίας στο Ελληνικό.

    Εκτιμήσεις της αγοράς αναφέρουν ότι οι εγγραφές γίνονται σε επιτόκιο περί το 3,5% καθώς και ότι το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται είναι σημαντικό.

    Σύμφωνα με τη διοίκηση της Lamda, με επικεφαλής τον Οδυσσέα Αθανασίου στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, για την αξιοποίηση του ακινήτου στο Ελληνικό, τα επόμενα 25 έτη, θα απαιτηθούν συνολικές επενδύσεις ύψους 8 δισ. ευρώ συμπεριλαμβανομένου του εφάπαξ τιμήματος των 915 εκατ. για την αγορά των μετοχών της Ελληνικό ΑΕ.

    Τα κεφάλαια που θα απαιτηθούν για τα έργα της πρώτης πενταετίας είναι ύψους 2 δις. ευρώ και θα προέλθουν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που έχει προηγηθεί, ύψους 650 εκατ. ευρώ, δανειακά κεφάλαια 879 εκατ. για τα οποία έχει συναφθεί η αρχική συμφωνία, έσοδα από το ίδιο το έργο (περί τα 400 εκατ.) καθώς και τμήμα του ομολογιακού η έκδοση του οποίου βρίσκεται σε εξέλιξη.

    Η συνολική αξία που θα δημιουργηθεί από τις επενδύσεις καθ’ όλη τη διάρκεια αξιοποίησης του ακινήτου στο Ελληνικό, εκτιμάται ότι θα προέλθει κατά 58% από πωλήσεις κατοικιών, κατά 8% από την αποτίμηση των δύο εμπορικών κέντρων μετά την ολοκλήρωση και τη λειτουργία τους, κατά 6% από την αποτίμηση των ξενοδοχείων μετά την ολοκλήρωσή τους και κατά 28% από τη λειτουργική εκμετάλλευση ή πώληση λοιπών ακινήτων (περιλαμβανομένης και της προεξόφλησης μελλοντικών εσόδων του ολοκληρωμένου τουριστικού συγκροτήματος με καζίνο – IRC).

    Η συνολική αξία που θα δημιουργηθεί από τις επενδύσεις της πρώτης πενταετίας εκτιμάται ότι θα προέλθει κατά 43% από πωλήσεις κατοικιών, κατά 35% από την αποτίμηση των δύο εμπορικών κέντρων μετά την ολοκλήρωση και τη λειτουργία τους, κατά 10% από την προεξόφληση μελλοντικών εσόδων από την παραχώρηση χρήσης του ακινήτου στο οποίο θα λειτουργήσει το IRC και κατά 12% από τη λειτουργική εκμετάλλευση ή πώληση λοιπών ακινήτων.



    ΣΧΟΛΙΑ