• Real Estate

    Κέκροψ: Ποια ακίνητα εκτιμά ότι θα αξιοποιήσει – Οι κινήσεις της για το λατομείο στο Παλαιό Ψυχικό

    Τι βλέπει η αγορά πίσω από το ράλι της Κέκροψ

    Πέτρος Σουρέτης. Διευθύνων Σύμβουλος Intrakat


    Η αγορά στο Παλαιό Ψυχικό και οικόπεδο στην ίδια περιοχή είναι τα δύο ακίνητα που, όπως εκτιμά η διοίκηση της Κέκροψ, δύναται να επιλυθούν άμεσα οι εκκρεμότητες για να αξιοποιηθούν.

    Για την έκταση των περίπου 300 στρεμμάτων, γνωστή ως Λατομείο Παλαιού Ψυχικού, η εταιρεία real estate προωθεί τις απαιτούμενες νόμιμες ενέργειες προκειμένου να καταστεί η απόφαση του Εφετείου Αθηνών αμετάκλητη και να εγγραφεί το δικαίωμα κυριότητάς της στο Κτηματολόγιο.

    Υπενθυμίζεται ότι έπειτα από πολυετή δικαστική διαμάχη με το δημόσιο στις 6 Ιουνίου 2019 ότι εκδόθηκε η υπ’ αριθμ. 3039/2019 απόφαση του Εφετείου Αθηνών, με την οποία, αναγνωρίσθηκε το δικαίωμα κυριότητας της Κέκροψ επί της επίδικης έκτασης 300 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή του Παλαιού Ψυχικού -γνωστή ως περιοχή Λατομείου.

    Η διοίκηση της Κέκροψ δεν έχει αποκαλύψει τον ακριβή σχεδιασμό της για την συγκεκριμένη έκταση.

    Όπως σημειώνει στην οικονομική της έκθεση για το 6μηνο η Κέκροψ, το κτήριο της Παλαιάς Αγοράς (16 καταστήματα 973 τ.μ.) έχει χαρακτηρισθεί διατηρητέο.

    Οι κύριες εργασίες στο ακίνητο έχουν ολοκληρωθεί και παραμένουν σε εκκρεμότητα συμπληρωματικές εργασίες στο κτήριο και στον περιβάλλοντα χώρο της Παλαιάς Αγοράς, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε συνδυασμό με την επίτευξη των εκμισθώσεων.

    Με την ολοκλήρωση των εργασιών η εταιρεία εκτιμά ότι θα μπορέσει να προχωρήσει στην αποτίμηση της εύλογης αξίας του ακινήτου.

    Ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού καθώς και η «Ένωση Ιδιοκτητών Ψυχικού» έχουν καταθέσει στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης των χρήσεων που ενέκρινε το Υπουργείο Πολιτισμού και η οποία θα εκδικαστεί στις 30 Οκτωβρίου 2019.

    Το δεύτερο ακίνητο προς αξιοποίηση είναι οικόπεδο επί της οδού Μελετοπούλου 7, στο Παλαιό Ψυχικό, επιφανείας 1.049 τ.μ. το οποίο μετά την έκδοση σχετικού ΦΕΚ αποχαρακτηρίζεται από χώρος κοινόχρηστου πρασίνου και μετατρέπεται σε οικοδομήσιμο χώρο με παράλληλη τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου στο Ο.Τ. 161.

    Οι όροι δόμησης προβλέπουν κάλυψη 40%, συντελεστή δόμησης 0,60 και επιτρεπόμενο ύψος 7,5 μέτρα. Ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (Ε’ Τμήμα) αίτηση για την ακύρωση του σχετικού Π.Δ., η οποία συζητείται μετά από αναβολή την 23.10.2019.

    Όπως σημειώνεται σε περίπτωση θετικής έκβασης, η εταιρεία προτίθεται να προχωρήσει στην εκμετάλλευση του ακινήτου.

    Στο 6μηνο ο κύκλος εργασιών της Κέκροψ διαμορφώθηκε σε 5,7 χιλ. ευρώ, μειωμένος σε σχέση με πέρυσι (7 χιλ. ευρώ) καθώς η εταιρεία δεν σύναψε νέες συμβάσεις μισθώσεων.

    Οι δαπάνες εκμετάλλευσης ήταν 114 χιλ. έναντι 129 χιλ. της προηγούμενης περιόδου, τα λειτουργικά έξοδα σε 89 χιλ. έναντι 81 χιλ. ευρώ και οι ζημίες σε 282 χιλ. έναντι κερδών 185 χιλ. της προηγούμενης περιόδου.



    ΣΧΟΛΙΑ