• Real Estate

    K. Σαραντοπούλου – Π. Ψυχάρης: Σφυρί για «εκδοτικά» ακίνητα

    • NewsRoom
    Παναγιώτης Ψυχάρης

    Παναγιώτης Ψυχάρης


    Διήμερο πλειστηριασμών για ακίνητα που ανήκαν σε οικογένειες εκδοτών είναι το τρέχον, καθώς έχουν προγραμματιστεί δύο πλειστηριασμοί για κατοικίες της Καικίλιας Σαραντοπούλου (συζύγου του Κωνσταντίνου Σαραντόπουλου) και του γιου του Σταύρου Ψυχάρη, Παναγιώτη.

    Σήμερα εκποιείται η κατοικία του Σταύρου Ψυχάρη στο Ψυχικό, με τον Παναγιώτη Ψυχάρη να εμφανίζεται ως πρώην ιδιοκτήτης του ακινήτου και οφειλέτης. Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί σε 2,4 εκατ. ευρώ, επισπεύδουσα είναι η Alpha Bank, ενώ το ακίνητο κατασχέθηκε για 500.000 ευρώ, ποσό που αποτελεί μέρος μεγαλύτερης απαίτησης. Ο πλειστηριασμός αφορά σε οριζόντιες ιδιοκτησίες επί οικοδομικού συγκροτήματος σε οικόπεδο 3.400 τ.μ., στη συμβολή των οδών Σερεπετζή, Δόλασικ και Περσέως, που περιλαμβάνει δύο κατοικίες.

    Συγκεκριμένα, πρόκειται για κατοικία που αποτελείται από τμήματα 410 τ.μ. και περιλαμβάνει ακάλυπτο χώρο 100,62 τ.μ., για κατοικία που αποτελείται από τμήματα 281 τ.μ. με ακάλυπτο επιφάνειας 206,85 τ.μ., καθώς και για υπόγεια θέση στάθμευσης με επιφάνεια 10,13 τ.μ., υπόγεια θέση στάθμευσης της 11,30 τ.μ., υπόγεια θέση στάθμευσης 24,20 τ.μ. και υπόγεια θέση 13,50 τ.μ.. Το ακίνητο φέρει υποθήκη υπέρ της ΑΑΔΕ ποσού 7,7 εκατ. ευρώ, υποθήκη υπέρ της Alpha Bank 13 εκατ. ευρώ, πέρα από την αναγκαστική κατάσχεση υπέρ της Alpha Bank για 500.000 ευρώ

    Η βίλα είχε ξαναβγεί σε πλειστηριασμό – η αρχή έγινε το 2019 –, ωστόσο η διαδικασία αναβλήθηκε, καθώς ο γιος του εκδότη του ΔΟΛ, Παναγιώτης Ψυχάρης κατέθεσε αίτηση ανακοπής, ζητώντας να διορθωθεί η έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης και κατ’ επέκταση η τιμή εκκίνησης του ακινήτου.

    Η κατοικία της Καικίλιας Σαραντοπούλου στην Καλογρέζα

    Ακολουθεί αύριο η κατοικία της οικογένειας Σαραντόπουλου, που έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο 550 τ.μ. στην Καλογρέζα (στο συνοικισμό υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας), ενώ επισπεύδουσα της διαδικασίας είναι η doValue. Ως τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί το ποσό των 1,5 εκατ. ευρώ, αλλά το ακίνητο κατασχέθηκε για οφειλή 300 χιλιάδων.

    Το ακίνητο αποτελείται από υπόγειο 133 τ.μ., που περιλαμβάνει καθιστικό, κουζίνα ,wc, αποθήκη, χώλ, κλιμακοστάσιο, ασανσέρ και το λεβητοστάσιο, από ισόγειο 182 τ.μ. με δύο χώρους καθιστικού, τραπεζαρία, δύο χώρους χώλ, κουζίνα, wc, κλιμακοστάσιο και ασανσέρ, πρώτο όροφο 176 τ.μ. ο οποίος αποτελείται από τέσσερα υπνοδωμάτια, κουζίνα, τρία wc, χώρο γραφείου, αποθήκη, δύο χώλ, κλιμακοστάσιο και ασανσέρ και τέλος, δεύτερο όροφο 176 τετραγωνικών, αποτελούμενο από καθιστικό, τραπεζαρία, δύο υπνοδωμάτια, δύο wc, αποθήκη, χώλ, κλιμακοστάσιο και ασανσέρ. Στο πίσω μέρος της κατοικίας υπάρχει πισίνα, η οποία όμως δε βρίσκεται εντός του οικοπέδου που εκποιείται αλλά σε όμορη ιδιοκτησία του ιδίου ιδιοκτήτη, και συγκεκριμένα, στα γραφεία της οικογένειας Σαραντόπουλου.

    Πριν μπλεχτεί στα δίχτυα των πλειστηριασμών, η οικογένεια είχε ισχυρή παρουσία στο επιχειρείν. H Κ.Ι Σαραντόπουλος αποτελούσε έναν εκ των ισχυρών παικτών του κατασκευαστικού κλάδου την περίοδο προ της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων, συγχωνεύθηκε με την Παντεχνική και αργότερα με την Άκτωρ, ενώ ο επιχειρηματίας εξέδιδε την εφημερίδα Απογευματινή από το 2002 έως το 2010.



    ΣΧΟΛΙΑ