• Real Estate

    Η τύχη των ακινήτων Ταβουλάρη – Κωστόπουλου – Παπαδημητρακόπουλου: Ποια άλλαξαν χέρια

    Πέτρος Κωστόπουλος – Νίκος Ταβουλάρης – Κωστής Παπαδημητρακόπουλος (Globo)


    Πριν από λίγο κρίθηκε η τύχη για ακίνητη περιουσία της Νεώριον, ένα χρόνο μετά το θάνατο του Νίκου Ταβουλάρη κι ενώ έχει γραφτεί η τελευταία σελίδα της επιχειρηματικής δράσης του, που συνδέθηκε με τη σύγχρονη ναυπηγική βιομηχανία. Σε πλειστηριασμό βγήκαν πέντε ακίνητα, εκ των οποίων το σημαντικότερο αφορά σε γραφειακούς χώρους 300 τετραγωνικών, στην καρδιά του Πειραιά, στην υδραϊκή συνοικία, έναντι του νέου επιβατικού σταθμού του ΟΛΠ επί της συμβολής των οδών Αγίου Νικολάου και Ακτής Μιαούλη 2- 8. Η τιμή εκκίνησης ήταν 295 χιλ. ευρώ, αλλά ο πλειοδότης κατέβαλε πολλαπλάσιο ποσό, ύψους 925 χιλιάδων, λαμβάνοντας υπόψη την προνομιακή τοποθεσία των γραφείων.

    Το ποσό για το οποίο έγινε η κατάσχεση έφτασε τα 142 χιλ. ευρώ και ο επισπεύδοντας είναι ιδιώτης. Τα πέντε ακίνητα περιλαμβάνουν, ειδικότερα, δύο χώρους που βρίσκονται στο υπόγειο πολυώροφης οικοδομής με συνολικό εμβαδό 20 τ.μ., χώρο 20 τ.μ. που βρίσκεται στο δώμα της ίδιας οικοδομής, χώρο 38 τ.μ. στον ημιώροφο και οριζόντια ιδιοκτησία η οποία από ένα ενιαίο και αδιαίρετο εσωτερικά χώρο γραφείων με τέσσερα μπάνια και βεράντες επί της Ακτής Μιαούλη, που βρίσκεται στον έβδομο όροφο της οικοδομής και τον καταλαμβάνει εξ’ολοκλήρου. Η επιφάνεια των γραφείων φτάνει τα 297 τ.μ..

    Περιζήτητα τα οικόπεδα Κωστόπουλου

    Περιζήτητα τα δύο αγροτεμάχια του Πέτρου Κωστόπουλου στην περιοχή Χουλάκια της Μυκόνου. Τα δύο ακίνητα κατασχέθηκαν τον Ιανουάριο του 2019 από τη Eurobank, σχεδόν 20 χρόνια μετά την αγορά τους. Άρτια και οικοδομήσιμα και τα δύο, έχουν επιφάνεια 6.125 τ.μ. και 6.017 τ.μ. και βγήκαν στο σφυρί έναντι 46.795 ευρώ και 45.970 ευρώ, αντίστοιχα. Το πρώτο κατέληξε σε νέο ιδιοκτήτη έναντι 268 χιλ. ευρώ και το δεύτερο έναντι 244 χιλ. ευρώ, τιμές εξαπλάσιες από τις αρχικές.

    Βίλες στη Μύκονο: Οκτώ σε νέους ιδιοκτήτες

    Σε πλειστηριασμό οδηγήθηκαν και οκτώ βίλες του συγκροτήματος Villas Armit στη Μύκονο, με επισπεύδουσα την ΕOS Matrix Greece. Οι τιμές εκκίνησης κυμαίνονταν από 393.000 έως 1,2 εκατ. ευρώ και όσες ιδιοκτησίες άλλαξαν χέρια με ένα ευρώ διαφορά αφορούσαν σε

    • αγροτεμάχιο έκτασης 8.838 τ.μ. με οικία, αποτελούμενη από υπόγειο 241 τ.μ. ισόγειο και Α’ όροφο, συνολικής επιφάνειας 286,87 τ.μ., κλειστό ισόγειο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων και πισίνα (1,18 εκατ. ευρώ), το οποίο κατακυρώθηκε σε νέο ιδιοκτήτη
    • αγροτεμάχιο 8.122 τ.μ. με ανεγείρεται οικία, αποτελούμενη από υπόγειο ισόγειο και α’ όροφο, συνολικής επιφάνειας 279,93 τ.μ., κλειστό ισόγειο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων και πισίνα (994.000 ευρώ), που κατακυρώθηκε
    • αγροτεμάχιο 6.345 τ.μ. με ανεγειρόμενη διώροφη κατοικία με υπόγειο, συνολικής επιφάνειας 456 τ.μ. και πισίνα (920.000 ευρώ), που επίσης άλλαξε χέρια,
    • αγροτεμάχιο 4.267 τ.μ. όπου ανεγείρεται οικία 205 τετραγωνικών με γκαράζ (770.000 ευρώ),
    • αγροτεμάχιο 4.177 τ.μ. με διώροφη κατοικία 350 τ.μ. υπό ανέγερση (752.000 ευρώ),
    • αγροτεμάχιο 4.802 τ.μ. με διώροφη κατοικία με πισίνα (695.000 ευρώ)
    • δύο οριζόντιες ιδιοκτησίες-συνδεόμενες κατοικίες με υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο, δύο πισίνες και βοηθητικούς χώρους που έχουν αποπερατωθεί σε ποσοστό 40%, με τιμές εκκίνησης 439.000 ευρώ και 393.000 ευρώ, αντίστοιχα.

    Υψηλότερο τίμημα επιτεύχθηκε για το αγροτεμάχιο 6.589 τ.μ. με ανεγειρόμενη διώροφη κατοικία με υπόγειο, και πισίνα 40 (781.000 ευρώ), κατακυρώθηκε έναντι 1,15 εκατ. ευρώ και για αγροτεμάχιο 4.842 τ.μ. με ανεγειρόμενη διώροφη κατοικία με υπόγειο και πισίνα. Το τελευταίο είχε τιμή εκκίνησης 855.000 ευρώ και άλλαξε χέρια με τίμημα 11,5 εκατομμυρίων.

    Ακόμη στα αζήτητα η μεζονέτα του Mr Globo

    Στα βόρεια προάστια, και συγκεκριμένα στην Κηφισιά, βρίσκεται ακόμη ένα ακίνητο που βγήκε σήμερα στο σφυρί αλλά έμεινε στα αζήτητα για πολλοστή φορά, η μεζονέτα του Κωστή Παπαδημητρακόπουλου, του επιχειρηματία που συνέδεσε το όνομά του με το σκάνδαλο της Globo, η οποία όπως αποκάλυψε το QCM, παραποιούσε συστηματικά τα στοιχεία για τα έσοδα και τα κέρδη της. Η τιμή εκκίνησης που όρισε η επισπεύδουσα DoValue έφτασε τα 440 χιλ. ευρώ. Πρόκειται για τρεις οριζόντιες ιδιοκτησίες, ενός συγκροτήματος, αποτελούμενου από τρεις διώροφες κατοικίες με κοινό υπόγειο, χτισμένο σε οικόπεδο 762 τ.μ.. Η κατοικία αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, πρώτο και δεύτερο όροφο, που επικοινωνούν εσωτερικά με σκάλα. Οι εκτιμητές αναφέρουν ότι έχουν διαπιστωθεί πολεοδομικές υπερβάσεις, ενώ το ακίνητο εκτιμήθηκε σε 1.692 ευρώ ανά τ.μ. για τη μεζονέτα και των 5.300 ευρώ για τις θέσεις στάθμευσης. Η μεζονέτα είναι σύγχρονης αρχιτεκτονικής, καλής αισθητικής, ανώτερης από το μέσο όρο των συμβατικών κατασκευών της εποχής της και με προσθήκες πολυτέλειας τόσο στη διαμόρφωση των χώρων όσο και στα υλικά κατασκευής, ενώ το το ακίνητο βρίσκεται σε μια ήσυχη και πευκόφυτη περιοχή, με καθαρά οικιστικό χαρακτήρα, αφού πρόκειται για περιοχή αμιγούς κατοικίας, η οποία αποτελείται κυρίως από μεζονέτες και μονοκατοικίες.



    ΣΧΟΛΙΑ