• Real Estate

    Γιούρι Μίλνερ: Ποιος είναι ο μεγιστάνας επενδυτής που αγόρασε το πιο ακριβό ρετιρέ στο Λονδίνο αξίας $70 εκατ.

    • Bloomberg
    Yuri Milner


    Από τα πιο ακριβοπληρωμένα ακίνητα χαρακτηρίζονται τα πολυτελή διαμερίσματα στο One Blackfriars του Λονδίνου, τα οποία διαθέτουν, μεταξύ άλλων, εκπληκτική θέα από τις όχθες του Τάμεση στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης.

    Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, ο δισεκατομμυριούχος της Silicon Valley Γιούρι Μίλνερ, είναι η μυστηριώδης φιγούρα πίσω από μια οικονομική οντότητα με έδρα τα Νησιά Κέιμαν, η οποία απέκτησε ένα ρετιρέ σε 50ώροφο συγκρότημα σε αυτήν την περιοχή, για 57,6 εκατομμύρια λίρες (70,3 εκατομμύρια δολάρια) το 2021.

    Σημειώνεται ότι ένα ρετιρέ στο συγκρότημα διατίθεται προς ενοικίαση προς 14.950 £ το μήνα.

    Ο 61χρονος είναι περισσότερο γνωστός από τις επενδύσεις του σε τεχνολογικούς γίγαντες όπως η Meta Platforms και η Airbnb μέσω της επενδυτικής του εταιρείας, DST Global.

    Αναφέρεται στα έγγραφα που κατατέθηκαν από την MFRD Property Holdings ως το πρόσωπο με «σημαντικό» έλεγχο στην οντότητα που απέκτησε το συγκεκριμένο διαμέρισμα.

    Αυτή η απόκτηση, έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην αγορά πολυτελών ακινήτων του Λονδίνου, η οποία αναστατώθηκε από το Brexit, πριν αρχίσει να ανακάμπτει κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

    Οι αξίες των κατοικιών στις καλές περιοχές του Λονδίνου αυξήθηκαν 2,3% τους 12 μήνες έως τον Αύγουστο, σύμφωνα με την LonRes, αντισταθμίζοντας μια ευρύτερη ύφεση.

    Περιουσία 3,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων

    Ο γεννημένος στη Μόσχα Μίλνερ, ο οποίος απαρνήθηκε τη ρωσική του υπηκοότητα πέρυσι μετά την εισβολή του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία, έχει καθαρή περιουσία περίπου 3,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

    Ήταν ο πρωτοστάτης μεγιστάνας της τεχνολογίας, που επεδίωξε να απομακρύνει την εταιρεία του από τη Ρωσία, μετά τον πόλεμο, ενώ η DST καταδίκασε δημόσια την επίθεση.

    Ένας εκπρόσωπος της MFRD ανέφερε ότι τα χρήματα για την αγορά της κατοικίας στο Λονδίνο, προήλθαν μέσω καταπιστεύματος που χρηματοδοτήθηκε από έναν Ισραηλινό πολίτη και ότι το ακίνητο αγοράστηκε για επενδυτικούς σκοπούς.

    Ο δικαιούχος του καταπιστεύματος είναι ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα για επιστημονικούς και ανθρωπιστικούς σκοπούς, ενώ τα έσοδα από την ενοικίαση του ρετιρέ, πηγαίνουν στη μη κερδοσκοπική οντότητα, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

    Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής έχει επίσης στην κατοχή του ένα σπίτι, το οποίο αγόρασε για 100 εκατομμύρια δολάρια στο Los Altos της Καλιφόρνια.

    Το φιλανθρωπικό έργο

    Τονίζεται ότι οι Μίλνερ έχουν επίσης υπογράψει το Giving Pledge, βάσει του οποίου οι πλούσιοι άνθρωποι δεσμεύονται να συνεισφέρουν το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου τους σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

    Οι φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες της οικογένειας περιλαμβάνουν και το Breakthrough Prize Foundation, το οποίο στοχεύει στην αναγνώριση κορυφαίων επιστημόνων.

    Ο Σεργκέι Μπριν της Alphabet, αλλά και ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, είναι μεταξύ των συνιδρυτών της.

    Αξίζει ακόμη να αναφερθεί ότι το ίδρυμα δέσμευσε 100 εκατομμύρια δολάρια χρηματοδότησης πέρυσι για τη στήριξη προσφύγων από την Ουκρανία και αλλού.

    Διαβάστε επίσης: 

    Η Ναυμαχία της Αρμάτας ξαναζωντανεύει. Εφοπλιστική μάχη για 800 τμ στις Σπέτσες

    Ποιοι rich and famοus διαθέτουν πολυτελή σπίτια στις Σπέτσες

    Ποιοι χτίζουν το Ελληνικό



    ΣΧΟΛΙΑ