• Business

    Ποιοι rich and famοus διαθέτουν πολυτελή σπίτια στις Σπέτσες

    • Contributor
    Στέφανος Κασσελάκης - Γιάννης και Δήμητρα Κούστα - Χρήστος Λεβέντης - Μίνως Μάτσας - Πέτρος Νομικός - Δάκης Ιωάννου

    Στέφανος Κασσελάκης – Γιάννης και Δήμητρα Κούστα – Χρήστος Λεβέντης – Μίνως Μάτσας – Πέτρος Νομικός – Δάκης Ιωάννου


    Τι κοινό έχει η «αφρόκρεμα» των Eλλήνων εφοπλιστών, με κορυφαία ονόματα των επιχειρήσεων, παλιές αριστοκρατικές οικογένειες αλλά και αρκετούς rich and famous που επισκέπτονται τη χώρα μας κάθε χρόνο;

    Τις Σπέτσες, την «αρχόντισσα» του Σαρωνικού με τα μοναδικά πετρόχτιστα αρχοντικά αλλά και τις εκπληκτικές βίλες που έχουν χτίσει τα τελευταία χρόνια διάσημοι Έλληνες και μη, μετατρέποντας το νησί σε talk of the town όλες τις ημέρες του χρόνου.

    Η απόκτηση, μετά από πλειστηριασμό, της βίλας του Αλκη Δαυίδ, από τον εξάδερφό του, Χρήστο Λεβέντη, έναντι 13,1 εκατ. Ευρώ αλλά και η υπόθεση του… ανακτόρου 800 τ.μ. που θέλει να κτίσει ο Γιάννης Κούστας σε προστατευόμενη περιοχή, έφερε τις Σπέτσες ξανά στο προσκήνιο.

    Και θύμισε σε όλους μας ποιοι διάσημοι διαθέτουν εκπληκτικά και πανάκριβα σπίτια στο νησί. Και μην ξεχνάμε: Ο «τυφώνας Κασσελάκης» που χτύπησε εσχάτως την ελληνική πολιτική σκηνή έχει και… σπετσιώτικο ενδιαφέρον.

     

     

    Η βίλα Μάτσα

    Οικογένεια Μάτσα

    Όταν πριν από 2 χρόνια, με αφορμή το γάμο της Ολγας Κεφαλογιάννη με τον Μίνωα Μάτσα, το Mononews αποκάλυπτε φωτογραφίες από την έπαυλη της οικογένειας Μάτσα στις Σπέτσες, όλοι είχαν μείνει με κομμένη την ανάσα.

    Μίνως Μάτσας
    Μίνως Μάτσας

    Ένα από τα ομορφότερα σπίτια του νησιού στον όρμο της Ξυλοκέριζας, πνιγμένο στο πράσινο και με εκπληκτική θέμα.

    Ένα συγκρότημα κατοικιών που δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από τα σπίτι της γαλλικής Ριβιέρας ή της… Σάντα Μπάρμπαρα.

    Η αξία του ακινήτου υπολογίζεται σε περισσότερα από 25 εκατ. ευρώ.

     

    Η έπαυλη του Δαυίδ που απέκτησε ο Λεβέντης

     

    Αλκης Δαυίδ – Χρήστος Λεβέντης

    Το σπίτι του Ελληνα billionaire με τις πολλές δικαστικές εκκρεμότητες βρίσκεται στην Πιτυούσα.

    Είναι ένα μεγάλο αρχοντικό σε περίοπτη θέση στο νησί, με ψηφιδωτά, πέργκολες, αίθρια και πισίνες.

    Το γεγονός και μόνο ότι στον πλειστηριασμό που έγινε πρόσφατα δόθηκαν 6 εκατ. ευρώ περισσότερα από την τιμή εκκίνησης, δείχνει το ενδιαφέρον που υπήρξε για το αρχοντικό.

    Τώρα μένει να διευκρινιστεί τι ακριβώς θα γίνει με το σπίτι αυτό που πέρασε στα χέρια του εξαδέρφου του Δαυίδ, του Χρήστου Λεβέντη.

    Χρήστος Λεβέντης
    Χρήστος Λεβέντης
    Το ακίνητο του Λαιμού

     

    Νίκος Λαιμός

    Η γνωστή εφοπλιστική οικογένεια δε θα μπορούσε να μην έχει σπίτι στην «αρχόντισσα» του Σαρωνικού. Στην περιοχή Κουζινό, ο Νίκος Λαιμός διαθέτει μια πανέμορφη κατοικία η οποία είναι απόλυτα ενταγμένη στο νησιωτικό περιβάλλον. Η βίλα αυτή, σε ένα τεράστιο κτήμα μέσα στο πράσινο εκτιμάται ότι αξίζει μερικά εκατομμύρια ευρώ.

    Μόλις τον περασμένο Ιούλιο ο Αντώνης Λαιμός και η εικαστικός σύζυγός του, Μαρίκα Αράπογλου, κόρη του πρώην διοικητή της Εθνικής Τράπεζας, Τάκη Αράπογλου, βάφτισαν το παιδί τους στην εκπληκτική έπαυλη.

    Πέτρος Νομικός

    Ο Πέτρος Νομικός, μέλος της ιδιαίτερα γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, με καταγωγή από τη Σαντορίνη, διαθέτει επίσης σπίτι στις Σπέτσες. Βρίσκεται στην περιοχή με τα καπετανόσπιτα μιας άλλης εποχής, καλοδιατηρημένο και ξεχωριστό αφού διαθέτει εκπληκτική θέα προς τη θάλασσα.

    Πέτρος Νομικός
    Πέτρος Νομικός
    Το εξοχικό της οικογένειας Κασσελάκη

     

    Στέφανος Κασσελάκης

    Και μιας και μιλάμε για την οικογένεια Νομικού, η οποία φέρεται να βοήθησε τον Στέφανο Κασσελάκη στα πρώτα του… εφοπλιστικά βήματα, μην ξεχνάμε ότι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνδέεται με το αρχοντικό νησί.

    Ο πατέρας του Κασσελάκη, με καταγωγή από τις Σπέτσες, αγόρασε πριν από μερικά χρόνια μια μονοκατοικία στην περιοχή Κουνουπίτσα, προκειμένου να την χρησιμοποιεί ο ίδιος και τα παιδιά του ως εξοχικό.

    Μένει να δούμε τώρα αν ο Στέφανος Κασσελάκης θα κάνει εκεί τις καλοκαιρινές του διακοπές με τον σύντροφό του Tayler.

     

    Η έπαυλη Κουτσολιούτσου

     

    Η «αμαρτωλή» βίλα της οικογένειας Κουτσολιούτσου

    Μπορεί οι Κουτσολιούτσοι να βρίσκονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου για το μεγάλο σκάνδαλο της Folli Follie και να κάνουν το καλοκαίρι βόλτες με «γουρούνες» στις Σπέτσες, όπως είχε αποκαλύψει το Mononews, όμως, στην ιστορία έχει μείνει το εκπληκτικό ακίνητο που διαθέτουν στο νησί. Και οι φήμες που τροφοδοτούνται γύρω από το ποιος θα είναι ο νέος ιδιοκτήτης. Θα έχει… γαλαζοαίματο άρωμα τα επόμενα χρόνια; Ποιος ξέρει.

    Η ουσία είναι ότι το πανάκριβο ακίνητο βρίσκεται σε έκταση 50 στρεμμάτων στην περιοχή Ξυλοκέριζα με την εκπληκτική παραλία. Ένα συγκρότημα τριών κατοικιών με δύο πισίνες και ελικοδρόμιο με την αξία του να ξεπερνά τα 15 εκατ. ευρώ και να θυμίζει τις εποχές της χλιδής του mister Folli Follie, προτού τον πάρει η… κατηφόρα.

    Το ακίνητο είναι πολύ… μπερδεμένο ενώ οι φήμες λένε ότι ο Παύλος, γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, και η σύζυγός του, Μαρί Σαντάλ, το έχουν βάλει στο μάτι και δεν αποκλείεται να κάνουν κίνηση να το αποκτήσουν, όταν θα τελειώσουν οι δικαστικές περιπέτειες και τα «μπερδέματα» της οικογένειας Κουτσολιούτσου.

    Απλά για την ιστορία να θυμίσουμε ότι ο Κουτσολιούτσος επιχείρησε να παίξει ένα ιδιαίτερα βρόμικο παιχνίδι με το συγκεκριμένο ακίνητο και με τον πρώην φίλο του, Μεξικανό επιχειρηματία Andres Holzer ο οποίος είναι κάτοικος Ελβετίας.

    Ο πρώτος ζήτησε από τον δεύτερο δάνειο 36,4 εκατ. ευρώ βάζοντας ενέχυρο τη βίλα στις Σπέτσες και άλλα ακίνητα σε Κηφισιά και Πήλιο.

    Ο Κουτσολιούτσος του υποσχέθηκε ότι σε ένα μήνα θα του έδινε 14 εκατ. ευρώ και τα υπόλοιπα αργότερα, αλλά δεν τήρησε την υπόσχεσή του.

    Ο Μεξικανός κορόιδο δεν είναι φυσικά και μόλις είδε ότι ο φίλος του έγινε… Λούης, προσέφυγε στα δικαστήρια ζητώντας τα ακίνητα.

    Ακόμη περιμένει βεβαίως πότε θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη, το ακίνητο στις Σπέτσες είναι δεσμευμένο, αλλά ο Holzer δεν μπορεί να το κάνει δικό του.

    Ετσι ο Κουτσολιούτσος βρίσκει την ευκαιρία λόγω της καθυστέρησης της Δικαιοσύνης να εκμεταλλεύεται τη βίλα νοικιάζοντάς την στην οικογένεια Γλύξμπουργκ αντί 15 χιλ. ευρώ ημερησίως.

    Οικογένεια Νιάρχου

    Η μοναχοκόρη της Ευγενίας Νιάρχου-Λιβανού, Μαρία είναι ιδιοκτήτρια των πατρικών κτημάτων στις Σπέτσες. Το ακίνητο, αξίας πολλών εκατομμυρίων, βρίσκεται απέναντι από το νησί Σπετσοπούλα, που ανήκει επίσης στην οικογένεια Νιάρχου. Λέγεται ότι διαθέτει τον μεγαλύτερο κήπο του νησιού, έκτασης 50 στρεμμάτων.

     

     

    Η κατοικία – μουσείο του Εμπειρίκου

    Φίλιππος Εμπειρίκος

    Από τις γνωστές εφοπλιστικές οικογένειες, αυτή των Εμπειρίκων, διαθέτουν ένα εξαιρετικό ακίνητο στις Σπέτσες. Συγκεκριμένα έχει φτιάξει ένα κανονικό… κάστρο με τεράστιους εξωτερικούς τοίχους και εσωτερική διακόσμηση με την υπογραφή Γαλλίδας αρχιτέκτονα. Βρίσκεται σε μεγάλο οικόπεδο, πολλά δωμάτια και πολλούς κοινόχρηστους χώρους.

    Το αρχοντικό βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο του νησιού της… Μπουμπουλίνας και μοιάζει με μουσείο.

     

     

    Ευάγγελος Σπανός

    Οικογένεια Σπανού

    Ο αείμνηστος ιδιοκτήτης των ιατρικών εργαστηρίων «Βιοιατρική», Βαγγέλης Σπανός, απέκτησε πριν από χρόνια μια πανέμορφη βίλα στην περιοχή Κουνουπίτσα.

    Η «σομόν βίλα» όπως είναι γνωστή, θεωρείται από τα πιο όμορφα σπίτια του νησιού.

    Λίγα χρόνια αργότερα απέκτησε στο νησί και δεύτερο σπίτι,

    Το οποίο άνηκε στον κατασκευαστή Πίτερ Μίλερ, πρώην σύζυγο της ηθοποιού Νόνικας Γαληνέα.

    Αδωνις Κύρου

    Ο επί δεκαετίες εκδότης της εφημερίδας «Εστία» διαθέτει στις Σπέτσες μια παραδοσιακή κατοικία με το λευκό και το μπλε να κυριαρχούν. Ο Αδωνις Κύρου βρισκόταν πολλές ημέρες του χρόνου στο νησί με την οικογένειά του και ήταν το ησυχαστήριό του όπου μελετούσε και συνέγραφε αρχαιολογικά και ιστορικά βιβλία.

    Οικογένεια Ελευθερουδάκη

    Η πασίγνωστη οικογένεια των εκδοτών διαθέτει ένα από τα καλύτερα αρχοντικά του νησιού. Ένα ακίνητο που κτίστηκε από τον Χρήστο Καστριώτη το 1846 και διατηρεί την ιστορική του αύρα. Είναι πάνω από 250 τ.μ. σε οικόπεδο 550 τ.μ.

    Δάκης Ιωάννου

    Δάκης Ιωάννου

    Ο μεγαλοεπιχειρηματίας και συλλέκτης Δάκης Ιωάννου διαθέτει τουλάχιστον 3 ακίνητα στις Σπέτσες.

    Ένα από αυτά, όμως, θεωρείται μοναδικό και πανάκριβο αφού βρίσκεται στο παλιό λιμάνι. Πρόκειται για μια παλιά αποθήκη που ανακαινίστηκε και μετατράπηκε σε ξενώνα υψηλών προδιαγραφών και… κουλτούρας.

    Δάκης Ιωάννου
    Δάκης Ιωάννου

    Οικογένεια Μαρτίνου

    Εκπληκτικής ομορφιάς ακίνητα στο νησί φέρεται να διαθέτουν και μέλη της εφοπλιστικής οικογένειας Μαρτίνου. Για παράδειγμα ο Κίκος Μαρτίνος, της Minerva Marine, φέρεται να κτίζει έπαυλη 800 τετραγωνικών μέτρων.

    Η λίστα είναι μεγάλη

    Ο μεγαλοεπενδυτής Τίμος Μελισσάρης έχει στην ιδιοκτησία του 3 κατοικίες στο νησί. Η μια στο παλαιό λιμάνι και οι άλλες δυο στο Καστέλι.

    Ένας από τους γνωστότερους Έλληνες ιατρούς, στον τομέα της γυναικολογίας, ο Μανώλης Καπετανάκης, είναι επίσης ιδιοκτήτης σπιτιού στις Σπέτσες. Η βίλα του στην Κουνουπίτσα βρίσκεται μακριά από τα αδιάκριτα μάτια, αλλά όσοι την έχουν δει μιλούν για μια πολύ όμορφη έπαυλη εκατοντάδων τετραγωνικών μέτρων

    Στο νησί αγορές φέρεται να έχει κάνει και ο ιδρυτής της easyJet, Στέλιος Χαζηιωάννου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει αποκτήσει παλαιά ακίνητα στην περιοχή της Ντάπιας, και τα ανακατασκευάζει.

    Πληροφορίες του Mononews αναφέρουν ότι πρόσφατα απέκτησε οικόπεδο και θα κτίσει πολυτελές ακίνητο ο εφοπλιστής Στάθης Τοπούζογλου.

    Σπίτι στο παλιό λιμάνι στις Σπέτσες διαθέτει ο Τζουζέπε Τζιάνο, πρόεδρος του δ.σ. της Euroxx Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ αλλά και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, Δημήτρης Μαντζούνης στην περιοχή της Ξυλοκέριζας.

    Λάτρης των Σπετσών και ο εφοπλιστής Μάριος Σταφυλοπάτης αλλά και ο εφοπλιστής και βασιλιάς του real estate, Γιώργος Προκοπίου.

    Επίσης και ο εφοπλιστής Νίκος Ευθυμίου διαθέτει κατοικία για μια 10ετία. 

    Μοναδική βίλα πάνω στον όρμο «Μικρή Ζωγεριά» διαθέτει η οικογένεια Λασκαρίδη. Μάλιστα το 2017 προκλήθηκε σάλος για μια ειδική διάταξη που απαγόρευε τον ελλιμενισμό σκαφών στην περιοχή, κάτι που τότε θεωρήθηκε «ρουσφέτι» από την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας.

    Και βέβαια ο “κακός” χαμός έχει γίνει με τη βίλα των 800 τ.μ. που θέλει να κτίσει ο Γιάννης Κούστας στο παλιό λιμάνι, σε περιοχή προστατευόμενη και με ιδιαίτερο αρχαιολογικό και ιστορικό ενδιαφέρον.

    Ακριβώς δίπλα έχει κατοικία ο εφοπλιστής Δημήτρης Προκοπίου.

    Γιάννης και Δήμητρα Κούστα
    Γιάννης και Δήμητρα Κούστα

     

    Διαβάστε επίσης:

    Γιάννης Κούστας: Αναβλήθηκε η συζήτηση για το σπίτι-θηρίο των 800 τ.μ. που θέλει να χτίσει σε προστατευόμενη περιοχή στις Σπέτσες



    ΣΧΟΛΙΑ