• Real Estate

    Ελληνικό: Χορός δισεκατομμυρίων για τα έργα

    • Γεράσιμος Σεραφειμίδης
    Ελληνικό: Χορός δισεκατομμυρίων για τα έργα

    Γιώργος Περιστέρης, Χρήστος Ιωάννου, Χρήστος Παναγιωτόπουλος, Πέτρος Σουρέτης


    Ένα από τα μεγαλύτερα έργα αναπλάσεων στην Ελλάδα και την Αττική, το Ελληνικό, αρχίζει να εισέρχεται στην επόμενη φάση του, καθώς τα οικιστικά έργα και οι υποδομές αξίας αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ μαγνητίζουν το ενδιαφέρον των μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών.

    Έργα συνολικής αξίας 250 εκατομμυρίων ευρώ προγραμματίζονται για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, ενώ έχει ξεκινήσει και  η διαγωνιστική μάχη για τον ανάδοχο του Marina Tower, όπου ήδη έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους 5 εταιρίες. Πρόκειται για τις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΚΤΩΡ, ΑΒΑΞ, Intrakat-Bouygues και Archirodon.

    Φυσικά, οι εταιρίες θα αναζητήσουν εξωτερικούς ή εσωτερικούς συμμάχους προκειμένου να δημιουργήσουν ισχυρά μπλοκ, ενώ μερικές εξ αυτών έχουν αναλάβει άλλα έργα στο μεγάλο αυτό project.

     Intrakat και Όμιλος Κοπελούζου υλοποιούν ήδη έργα

    Ήδη δύο εταιρείες έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στο Ελληνικό καθώς υλοποιούν έργα για λογαριασμό της Lamda Development.

    Αρχικά παρουσία έχει ο Όμιλος Κοπελούζου μέσω της τεχνικής του εταιρείας Redex, η οποία έχει αναλάβει την κατασκευή ενός μίνι θεματικού πάρκου έκτασης 9.000 τ.μ, καθώς και υποδομές που θα μπορούν παραχωρούνται σε όποιο ενδιαφερόμενο θέλει να πραγματοποιήσει εκδηλώσεις. Το πάρκο αυτό θα προσφέρει στους επισκέπτες μόνιμες δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα εκθέσεις τέχνης, παιδικές χαρές και παραστάσεις νερού).

    Σε τροχιά ολοκλήρωσης και πιο συγκεκριμένα εντός του επόμενου τριμήνου έχουν μπει τα έργα για την κατεδάφιση της παραλιακής έκταση, τα οποία έχει αναλάβει η Intrakat υπό τον Πέτρο Σουρέτη.

    Επιπλέον, το Υπουργείο Ενέργειας έδωσε πρόσφατα το πράσινο φως για την εγκατάσταση δύο εργοταξίων, ενώ ως project manager στο Ελληνικό έχει αναλάβει η Hill International.

    Ποιες είναι οι δύο κατηγορίες έργων

    Η Lamda Development έχει χωρίσει τα έργα σε δύο κατηγορίες. Η πρώτη αφορά στις υποδομές όπου πρωταγωνιστεί η υπογειοποίηση της οδού Ποσειδώνος αξίας 85 εκατ. Ευρώ.

    Στην ίδια κατηγορία εντάσσονται μεταξύ άλλων και τα έργα για το Μητροπολιτικό Πάρκο, το οδικό δίκτυο, η υπόγεια διάβαση για το εμπορικό κέντρο, το τράμ, η μαρίνα, τα έργα κοινής ωφέλειας, οι κοινόχρηστοι χώροι, τα χωματουργικά και οι εγκαταστάσεις για την επεξεργασία λυμάτων.

    Στη δεύτερη κατηγορία εντάσσονται το νέο εμπορικό κέντρο, το Marina Tower, και  η Marina Galleria, ενώ στα επιπλέον έργα ανήκει και το Καζίνο στο Ελληνικό.

    ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Marina Tower: Ποιοι είναι οι 5 που κατέθεσαν προσφορές για την κατασκευή



    ΣΧΟΛΙΑ