• Real Estate

    Dimand: Σόλο “διεκδικητής” του ακριβότερου φιλέτου της Αίγινας

    Δημήτρης Ανδριόπουλος, CEO Dimand

    Δημήτρης Ανδριόπουλος, CEO Dimand


    Στην Dimand ανήκει η μία και μοναδική πρόταση αξιοποίησης του ακριβότερου, από άποψη μισθώματος, ακινήτου του στρατού στην Αίγινα, που προωθεί η Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

    Ο διαγωνισμός τρέχει από την υπηρεσία που έχει οριστεί αρμόδια για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και βρίσκεται προς το παρόν στη φάση υποβολής προτάσεων αξιοποίησης με τις πληροφορίες του mononews να θέλουν την προκήρυξη εντός του 2022.

    Το ακίνητο στην περιοχή Πέρδικα έχει εμβαδό 330 στρεμμάτων, είναι παραθαλάσσιο με ήπιες κλίσεις και ανήκει στο Ταμείο Εθνικού Στόλου. Βασικός στόχος της ΥΠΑΑΠΕΔ είναι το project που θα ξεκινήσει στην Αίγινα να ενταχθεί στο καθεστώς των στρατηγικών επενδύσεων, για αυτό και οι βασικές χρήσεις του αφορούν στην τουριστική αξιοποίηση του ακινήτου.

    Ο επενδυτής που θα βάλει πόδι στα 330.215 “χακί” τετραγωνικά θα αναλάβει να εκπονήσει το ΕΣΧΑΣΕ, το οποίο θα αποτελέσει και εισιτήριο εισόδου στις στρατηγικές επενδύσεις.

    Το παραθαλάσσιο ακίνητο στην Αίγινα

    1 εκατ. ευρώ ζητά ενοίκιο ο Στρατός για τη μελλοντική στρατηγική επένδυση

    Πρέπει, πάντως, να σημειωθεί ότι το ακίνητο βρίσκεται εκτός σχεδίου πόλεως, ενώ χαρακτηριστικό του ύψους της επένδυσης – που θα χρειαστεί να είναι σίγουρα οκταψήφια – είναι το ετήσιο ενοίκιο του 1 εκατομμυρίου, που ζητά η ΥΠΑΑΠΕΔ. Σύμφωνα με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η μίσθωση του ακινήτου δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 99 χρόνια.

    Σημειωτέον ότι η Dimand δεν έχει ευρεία παρουσία στις αναπτύξεις εκτός ηπειρωτικής Ελλάδας. Μέχρι σήμερα έχει κατασκευάσει και μεταβιβάσει δύο projects σε Μύκονο και Πάτμο, μέσω των οποίων παρείχε υψηλού επιπέδου κατοικίες σε δύο από τα πιο διάσημα τουριστικά θέρετρα του Αιγαίου, όπως αναφέρει στη σελίδα της.

    Στα highlights της τρέχουσας διετίας είναι η ολοκλήρωση του Μινιόν στην Πατησίων, το οποίο θα αναστήσει με επένδυση 30 εκατομμυρίων – πέραν του ποσού των 25 εκατ. που διέθεσε η εταιρεία για την αγορά του ακινήτου -, η ανάπτυξη office park, απέναντι από το παλιό εργοστάσιο της ζυθοποιίας Φιξ στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με την Prodea και η παράδοση του Πύργου του Πειραιά – σε κοινοπραξία με τις Prodea και EBRD -, την αποπεράτωση του οποίου έχει αναλάβει η Τέρνα.

    Τα 116 στρέμματα της Lamda Development

    Την ίδια ώρα, κι ενώ η Αίγινα στερείται επώνυμων καταλυμάτων, στην περιοχή κυοφορείται ακόμη ένα deal για την πώληση οικοπέδου 116 στρεμμάτων, επίσης στην Πέρδικα, στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού. Πρόκειται για την έκταση της Lamda Development, για την οποία αναζητά επενδυτή.

    Το Alkyonides Hills, όπως ονομάζεται, ανήκει στα λίγα οικοδομήσιμα θέρετρα στην Ελλάδα, λόγω άδειας σχεδιασμού που έχει χορηγηθεί από το κράτος, ενώ διαθέτει και έγκυρη άδεια μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Έχει σχεδιαστεί από τον Αλέξανδρο Τομπάζη και αποτελείται από τρεις διαφοροποιημένες κατοικίες, τις πολυτελείς βίλες, τις βίλες και τις βίλες του κήπου.

    Το υπόλοιπο οικόπεδο είναι αφιερωμένο στους ξενώνες, στον χώρο ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων και στην πλατεία της κοινότητας με τα εστιατόρια, τα καταστήματα πρώτης ανάγκης και την παιδική χαρά. Οι συνολικές καλυμμένες περιοχές φτάνουν τα 18.000 τ.μ. και οι εκτάσεις τα 22.000 τ.μ., αφήνοντας το 85% της γης στη φύση, σε πεζόδρομους και σε χώρους πρασίνου.



    ΣΧΟΛΙΑ