• Real Estate

    Αριστοτέλης Ωνάσης: Ένας μύθος που σβήνει…

    Αριστοτέλης Ωνάσης


    Οι αναμνήσεις σβήνουν μια-μια.

    Τέλος στο μύθο του Αριστοτέλη Ωνάση βάζει η εκποίηση και των τελευταίων περιουσιακών του στοιχείων, που θα περάσουν σε νέα χέρια, «σβήνοντας» από πάνω τους τα σημάδια που άφησε ο ζωντανός θρύλος Αριστοτέλης Ωνάσης, ο Έλληνας που κατάφερε με την ξεχωριστή προσωπικότητα και την οξεία επιχειρηματική ευφυΐα να γίνει γνωστός σε όλο τον κόσμο και να γράψει το όνομά του στις σελίδες της αιωνιότητας.

    Όπως έγινε γνωστό, η Εθνική Τράπεζα, που έχει αναλάβει το ρόλο της ειδικής εκκαθαρίστριας για τα περιουσιακά στοιχεία της Ολυμπιακής Αεροπορίας που εκποιούνται, βγάζει τώρα «στο σφυρί» τα έπιπλα του Έλληνα κροίσου, που φιλοξενούνταν στο γραφείο που διατηρούσε ο επιχειρηματίας στην Αθήνα.

    Αριστοτέλης Ωνάσης

    Η Τράπεζα, μάλιστα, μαζί με την σχετική δημοσίευση, κοινοποίησε και μια πρόσκληση, ενημερώνοντας τους ενδιαφερομένους ότι, σε περίπτωση που επιθυμούν να συμμετέχουν στη διαδικασία δημοπράτησης των επίπλων του Αριστοτέλη Ωνάση από το γραφείο του στην ελληνική πρωτεύουσα, τότε θα πρέπει να υποβάλλουν δεσμευτική προσφορά έως τις 20 Νοεμβρίου.

    Επομένως, οι ενδιαφερόμενοι, που θα ήθελαν να έχουν στην κατοχή τους ένα ή και περισσότερα από τα έπιπλα του μυθικού Αριστοτέλη Ωνάση, με την τόση ιστορία που κουβαλούν, θα πρέπει να βιαστούν, αν επιθυμούν να τα διεκδικήσουν.

    Αριστοτέλης Ωνάσης
    Αξίζει να αναφερθεί ότι τα περιουσιακά στοιχεία που βγαίνουν στο «σφυρί», εκτός από τα έπιπλα του γραφείου του Αριστοτέλη Ωνάση, δηλαδή το γραφείο και τις καρέκλες, περιλαμβάνουν και τα εξής άλλα στοιχεία:

    – Ένα τετραώροφο κτήριο, επιφάνειας 6.066 τετραγωνικών μέτρων στον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης, επί των οδών 29ης και Λοχαγού Χατζηευαγγέλου.
    – Ένα τριώροφο κτήριο επιφάνειας 1.408 τετραγωνικών μέτρων επί οικοπέδου 2.559 τετραγωνικών μέτρων, στη διασταύρωση των οδών Δέλτα και Τρίτης στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης.
    – Ένα κατάστημα 164 τετραγωνικών μέτρων που βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη επί των οδών Κωλέττη & Έλλης.

    Τέλος, προς εκποίηση θα τεθούν και κάποια εργαλεία επισκευής κινητήρων, ένα υδραυλικό ανυψωτικό μεγάλων αεροσκαφών, ράφια ντέξιον, εργαλεία επισκευής κινητήρων, καθώς και ένας εξομοιωτής cockpit.

    Σύμφωνα με όσα αναφέρει η πρόσκληση, οι προσφορές θα πρέπει να αναγράφουν ρητώς το προσφερόμενο τίμημα, το οποίο θα πρέπει υποχρεωτικά να καταβληθεί τοις μετρητοίς.

    Ωνάσης
    Αριστοτέλης Ωνάσης

    Μια ιστορία που σβήνει, μια περιουσία που χάνεται…

    Υπενθυμίζεται ότι αυτή αποτελεί μία μόνο ενέργεια εκ των πολλών που έχουν γίνει, για να εκποιηθεί ή πωληθεί απευθείας η κινητή και ακίνητη περιουσία του Έλληνα κροίσου, καθώς η μοναδική κληρονόμος που απέμεινε από την οικογένειά του, η εγγονή του, Αθηνά Ωνάση, δεν φαίνεται ιδιαίτερα πρόθυμη να κρατήσει την περιουσία και να διατηρήσει τον μύθο των Ωνάσηδων.

    Το καταφύγιο του Αρίστου στο Λονδίνο

    Είχε προηγηθεί η πώληση του υπερπολυτελούς ακινήτου στο Λονδίνο, όπου ο Αριστοτέλης περνούσε εκεί χαλαρές στιγμές με την δεύτερη σύζυγό του, Τζάκι Κένεντι. Ο Αριστοτέλης Ωνάσης είχε χαρίσει αργότερα το συγκεκριμένο ακίνητο στην αδελφή του, Άρτεμις, για να μείνει εκεί με τον σύζυγό της, Θόδωρο Γαρουφαλίδη. Ο Ωνάσης αγόρασε το συγκεκριμένο διαμέρισμα στη δεκαετία του 1960, όπως και το προσωπικό του ησυχαστήριο, τον Σκορπιό.

    Το πολυτελές διαμέρισμα του Αριστοτέλη Ωνάση στο Λονδίνο

    Αργότερα, το πολυτελές διαμέρισμα, σε σχεδιασμό του διάσημου αρχιτέκτονα Ντέτμαρ Μπλόου, χρησιμοποιήθηκε ως καταφύγιο για την κόρη της Τζάκι Κένεντι, Καρολάιν, από τον πρώτο γάμο της με τον πρώην πρόεδρο της Αμερικής, Τζον Κένεντι.

    Το πολυτελές διαμέρισμα του Αριστοτέλη Ωνάση στο Λονδίνο

    Αξίζει να σημειωθεί ότι, εάν το διαμέρισμα πουληθεί, θα είναι το προτελευταίο ακίνητο που συνδέεται με το όνομα της Τζάκι Ωνάση, πέρα από τη βίλα της στο Μάρθας Βίνιαρντ, που πωλείται για 51,2 εκατ. στερλίνες.

    Το πολυτελές διαμέρισμα του Αριστοτέλη Ωνάση στο Λονδίνο

    Η ονειρική βίλα στο Λαγονήσι

    Πωλητήριο μπήκε και στην ασύγκριτης ομορφιάς βίλα του Αριστοτέλη Ωνάση στο Λαγονήσι. Η βίλα των 823 τετραγωνικών μέτρων, με τους καταπράσινους κήπους των 5 χιλιάδων στρεμμάτων, ακριβώς μπροστά στη θάλασσα, είχε παραχωρηθεί από τον Ωνάση στην έτερη αδελφή του Καλλιρόη. Στη συνέχεια, η πολυτελέστατη βίλα κληροδοτήθηκε στην κόρη της Καλλιρόης Ωνάση, Μαριλένα, η οποία με τη σειρά της την πούλησε στον αυτοδημιούργητο εφοπλιστή Ευάγγελο Πιστιόλη. Σήμερα, το συγκεκριμένο παραδεισένιο και υπερπολυτελές καταφύγιο ενοικιάζεται στην πλατφόρμα της Airbnb έναντι 2,5 χιλιάδων ευρώ την ημέρα.

    Η βίλα του Αριστοτέλη Ωνάση στο Λαγονήσι

    Ακολούθησε, φυσικά, το πολυτιμότερο απόκτημα όλων του Έλληνα μεγιστάνα, η δική του γη, ο Σκορπιός, τον οποίο η Αθηνά Ωνάση παραχώρησε με μακροχρόνια μίσθωση στον Ρώσο επιχειρηματία, Ντμίτρι Γεβγκένεβιτς Ριμπολόβλεφ, ο οποίος το πρόσφερε ως δώρο γενεθλίων στην κόρη του και έχει ξεκινήσει τις επενδύσεις, ώστε να το μετατρέψει σε ένα πολυτελές θέρετρο.

    Η βίλα του Αριστοτέλη Ωνάση στο Λαγονήσι

    Έτσι, βήμα-βήμα, όλα όσα κατέκτησε ο Αριστοτέλης Ωνάσης, όλα αυτά για τα οποία εργάστηκε σκληρά και δημιούργησε, προκειμένου να τα αφήσει, μετά τον θάνατό του, στην οικογένειά του, ώστε να ζήσουν καλά και να συνεχίσουν τον μύθο της οικογένειας Ωνάση, εξαφανίζονται σαν ατμός, από τα χέρια του ίδιου του αίματός του, της Αθηνάς, που η τραγική ιστορία αυτής της οικογένειας φαίνεται να την ξεπερνά, με την ίδια να δείχνει ότι προσπαθεί να αποκοπεί από οτιδήποτε τη συνδέει με το όνομα και την ιστορία του Αριστοτέλη Ωνάση.

    Η βίλα του Αριστοτέλη Ωνάση στο Λαγονήσι

    Αυτή δεν είναι η σίγουρα η μοίρα που προόριζε να έχουν τα αποκτήματά του ο ίδιος ο Έλληνας κροίσος. Γεγονός είναι, πάντως, πως όσα χέρια και αν αλλάξουν, στα αντικείμενα, αλλά και στα ακίνητα του Αριστοτέλη Ωνάση θα μένει για πάντα χαραγμένη η ιστορία του, ο μύθος του, το παραμύθι της ζωής του…



    ΣΧΟΛΙΑ