• Portraits.gr

    Το ελληνικό Πάσχα μέσα απ’ τη μνήμη και την καρδιά: Υπέροχα έθιμα μας περιμένουν να τα ξαναζήσουμε

    • portraits


    Η Ελλάδα μας είναι χωρίς αμφιβολία μία πανέμορφη χώρα.

    H φυσική της ομορφιά αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο, όταν την συντροφεύουν τα ιδιαίτερα πολιτιστικά έθιμα που αναβιώνουν σε διάφορα μέρη της χώρας και «στολίζουν» τις εποχές με παράδοση, ιστορία και ζωντάνια.

    Μία από τις εποχές του χρόνου με τα πιο ιδιαίτερα έθιμα είναι και αυτή που διανύουμε αυτές τις ημέρες. To Πάσχα είναι για πολλούς η πιο αγαπημένη εποχή του χρόνου.

    Κι αυτό, γιατί η άνοιξη έχει μπει για τα καλά, ο καιρός είναι καλύτερος και πολλοί από εμάς τους Έλληνες μαζευόμαστε στις όμορφες επαρχίες της χώρας, φτιάχνοντας μεγάλες παρέες, αποτελούμενες από οικογένεια και καλούς φίλους, για να περάσουμε μερικές ημέρες ξεγνοιασιάς και γιορτής.

    Σε κάθε γωνιά της χώρας, οι πιστοί υποδέχονται την περίοδο του Πάσχα με ιδιαίτερη ευλάβεια και βαθιά συγκίνηση. Υπάρχουν, μάλιστα, περιοχές που ξεχωρίζουν για την ιδιαιτερότητα των τοπικών τους εθίμων, έχοντας έτσι καθιερωθεί απόλυτα στην συνείδησή μας ως οι πιο δημοφιλείς πασχαλινοί προορισμοί.

    Φέτος, όλοι μας βιώνουμε ένα εντελώς διαφορετικό Πάσχα.

    Φέτος δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε στα χωριά μας, ούτε και να δούμε τους πιο αγαπημένους μας ανθρώπους. Υπάρχουν μερικά από αυτά τα υπέροχα ελληνικά πασχαλινά έθιμα που φέτος δεν θα μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε κι άλλα που θα τα τηρήσουμε για το καλό, μένοντας στο σπίτι.

    Διαβάστε τη συνέχεια στο Portraits.gr



    ΣΧΟΛΙΑ