• Portraits.gr

    Όχι Μόνο Άνδρες: H πρωτοβουλία που ζητά την ισότιμη εκπροσώπηση στα πάνελ συνεδρίων και διοργανώσεων

    • Στεφανία Παπαδημητρίου


    Έστω ότι βρισκόμαστε σ’ ένα μεγάλο, σημαντικό συνέδριο, στο οποίο γνωρίζουμε πως συμμετέχουν εξέχουσες προσωπικότητες. Ας πάρουμε τώρα ένα λεπτό κι ας φανταστούμε τις προσωπικότητες αυτές. Ας πούμε, μάλιστα, ότι είναι πέντε. Το πιθανότερο είναι να φανταστούμε πέντε επιβλητικούς, καλοντυμένους άνδρες. Καμία γυναίκα. Κι αυτό δεν είναι τυχαίο.

    Στη χώρα μας, ελάχιστες είναι εκείνες που βρίσκονται σε υψηλά ιστάμενες θέσεις, σε θέσεις ευθύνης που χαίρουν το σεβασμό όλων. Πριν μερικούς μήνες θεωρήσαμε νίκη το ότι, για πρώτη φορά στα χρονικά, έχουμε γυναίκα Πρόεδρο της Δημοκρατίας – και ήταν, μεγάλη. Δε θα έπρεπε να μας προβληματίζει, όμως, πως εν έτη 2020, έχουμε ακόμη τέτοιου είδους πρωτιές;

    Πολλοί θα πουν πως η γυναίκα διστάζει. Θέλει να έχει χρόνο και για την οικογένεια, όχι μόνο για την καριέρα. Γι’ αυτό προτιμά να κρατά χαμηλούς τόνους. Εμείς θα πούμε πως πράγματι διστάζει, καθώς η φωνή της πιθανότατα δε θα ακουστεί. Θα χάσει μεγάλες ευκαιρίες καριέρας, επειδή ίσως μείνει έγκυος. Θα τη θεωρήσουν λιγότερο δυναμική επειδή περιποιείται τον εαυτό της – πόσες φορές έχουμε δει περιποιημένες υπαλλήλους να εκπλήσσουν τους συναδέλφους με την ευφυΐα τους, καθώς δεν περίμεναν να συνδυάζει «μυαλό κι εμφάνιση»; Αυτό, βέβαια, είναι ένα άλλο ζήτημα και δε θα το αναλύσουμε τώρα.

    Διαβάστε τη συνέχεια στο Portraits.gr



    ΣΧΟΛΙΑ