Με ένα άκρως καταγγελτικό άρθρο στην ιστοσελίδα medium.com, με τίτλο «Το παράδοξο του Pinterest: Τοξικότητα και cupcakes», η πρώην γενική διευθύντρια επιχειρήσεων της εταιρείας, Françoise Brougher, εξιστορεί την πορεία της και φέρνει στη δημοσιότητα τις πιο σκοτεινές πλευρές της επιχείρησης. Η ίδια, λίγο μετά την απόλυσή της, μήνυσε την εταιρεία και τώρα επιχειρεί να τους προκαλέσει ένα ακόμη ισχυρό πλήγμα.
Όπως γράφει χαρακτηριστικά, ενώ το Pinterest είναι μια πλατφόρμα για κοινή χρήση όμορφων εικόνων ενός εξιδανικευμένου κόσμου, ως χώρος εργασίας απείχε πολύ από το τέλειο. Παρότι το 70% των χρηστών της εφαρμογής είναι γυναίκες, η εταιρεία διευθύνεται από άνδρες, ενώ οι γυναίκες περιθωριοποιούνται και αποκλείονται. H Françoise Brougher γνωρίζει από προσωπική εμπειρία τις διακρίσεις που συνέβαιναν καθημερινά, ενώ σύμφωνα με την ίδια, απολύθηκε επειδή μίλησε για τον μισογυνισμό και το εχθρικό εργασιακό περιβάλλον, στο οποίο έπρεπε να δουλεύει.
Διαβάστε τη συνέχεια στο Portraits.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κυριάκος Μητσοτάκης: Συναντήσεις με Citi και Bank of America – «Η Ελλάδα έχει πλέον χαμηλότερο κόστος δανεισμού από 4 χώρες του G7»
- Latsco (Πάρης Κασιδόκωστας – Λάτσης): Πούλησε δύο VLGC σε εταιρείες από Ντουμπάι και Κίνα με 197 εκατ. δολάρια
- Eρχεται τραπεζικό deal, το big short στην Metlen και η αποθέωση, οι ντομάτες του Θεοδωρόπουλου, η έδρα Μυστακίδη στο LSE, οι νέες business Χούμπαυλη, σε ποιο σπίτι στεγάζει τον έρωτά του ο 70χρονος πολιτικός
- Κρι Κρι: Ισχυρές επιδόσεις με όχημα το greek yoghurt
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.