• Portraits.gr

    A. Lange & Söhne Lange 1 Time Zone ’25th Anniversary’: Μία ξεχωριστή έκδοση για ένα ξεχωριστό ρολόι


    Φέτος η A. Lange & Söhne γιορτάζει την 25η επέτειο του ρολογιού Lange 1, λανσάροντας δέκα ρολόγια σε περιορισμένες εκδόσεις. Ήδη έχουμε δει τα Lange 1, Grande Lange 1 Moon Phase, Little Lange 1 και Lange 1 Tourbillon Perpetual Calendar. Αυτή τη φορά έχουμε το πέμπτο ρολόι της σειράς, που φαίνεται να συνδυάζει στοιχεία του ιδιαίτερα πολύπλοκου Lange 1 Tourbillon Perpetual Calendar με λιγότερο πολύπλοκα χαρακτηριστικά.

    Το Lange 1 Time Zone εμφανίζει μία δεύτερη ζώνη ώρας σε ένα μίνι καντράν στο κάτω δεξί μέρος του καντράν, που ρυθμίζεται γρήγορα και απλά με το έξτρα μπουτόν στην κάσα. Η ένδειξη στη στεφάνη δείχνει την πόλη στην οποία αντιστοιχεί η χρονική ζώνη.

    Το στοιχείο που κάνει τη διαφορά σε σχέση με τα μοντέλα της κύριας κολεξιόν της A. Lange & Söhne είναι η χρήση του λευκού χρυσού για την κατασκευή της κάσας, σε συνδυασμό με ασημί καντράν, μπλε ενδείξεις και μπλε δείκτες. Είναι ένας συνδυασμός που είδαμε και σε προηγούμενα επετειακά limited edition ρολόγια, και ο οποίος ξεχωρίζει τις συγκεκριμένες εκδόσεις από τα μοντέλα της κανονικής κολεξιόν, χωρίς όμως να τα καθιστά κραυγαλέα.

    Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πρόκειται για ένα αρκετά μεγάλο ρολόι, από τα μεγαλύτερα της σειράς Lange 1, με διάμετρο 41,9 χιλιοστών και πάχος 10,9 χιλιοστών.

    Μόνο 25 κομμάτια θα κυκλοφορήσουν από το συγκεκριμένο ρολόι που θα στοιχίζει 52.800 δολάρια και, όπως σημειώνει το Hodinkee, πιθανότατα θα «εξαφανιστούν» πολύ γρήγορα.

    Τα βασικά

    Μάρκα: A. Lange & Söhne
    Μοντέλο: Lange 1 Time Zone “25th Anniversary”
    Αριθμός αναφοράς: 116.066
    Διάμετρος: 41,9 mm
    Πάχος: 10,9 mm
    Υλικό κάσας: Λευκός χρυσός
    Χρώμα καντράν: Ασημί με argenté τελείωμα
    Φωτισμός: Όχι
    Λουρί/Μπρασελέ: Μπλε κροκό δερμάτινο λουρί με αγκράφα από λευκό χρυσό

    Ο μηχανισμός

    Καλίμπρα: L031.1
    Λειτουργίες: Ώρες, λεπτά, δευτερόλεπτα, δεύτερη χρονική ζώνη με στεφάνη πόλεων, ενδείξεις ημέρας/νύχτας για ώρα σπιτιού και ταξιδίου, ημερομηνία και ένδειξη αποθέματος ενέργειας
    Διάμετρος: 34,1 mm
    Πάχος: 6,7 mm
    Απόθεμα ενέργειας: 72 ώρες
    Κούρδισμα: Χειροκίνητο
    Συχνότητα: 3 Hz (21.600 vph)

    Τιμή και διαθεσιμότητα

    Τιμή: 52.800 δολάρια
    Διαθέσιμο: Άμεσα
    Limited Edition: 25 κομμάτια.



    ΣΧΟΛΙΑ