• Portraits.gr

    Claude Meylan Lac Motorities: Ένα ιστορικό όνομα, τρία ξεχωριστά ρολόγια


    Στα μέσα του 18ου αιώνα, η οικογένεια Meylan ήταν μία από τις τέσσερις οικογένειες που έφεραν την τέχνη της ωρολογοποιίας στο καντόνι της Jura, στη βόρεια Ελβετία.

    Έκτοτε, η οικογενειακή παράδοση συνεχίστηκε γενιά με γενιά. Το 1988 η εταιρεία ονόματι Claude Meylan επανασυστάθηκε, και με το πέρασμα των χρόνων έχει αναδειχθεί σε πρωτοπόρο της λεγόμενης «σκελετοποίησης»: της διαδικασίας απομάκρυνσης όσο το δυνατόν περισσότερων υλικών από έναν μηχανισμό, χωρίς να μειώνεται η απόδοσή του και καθιστώντας τον παράλληλα ελκυστικό στο μάτι.

    Η συλλογή της Claude Meylan σήμερα αποτελείται από πέντε σειρές: Lac, Tortue, Lion, l’Abbaye και Légendes. Στην έκθεση Baselworld 2019 είδαμε νέα κομμάτια στις σειρές Lac και Tortue, όμως εδώ θα επικεντρωθούμε στα νέα κομμάτια της σειράς Lac Motorities, με τρία μοντέλα εμπνευσμένα από ιστορικούς αγώνες ταχύτητας, όπως αναφέρει το Fratello Watches.

    Τα καντράν των ρολογιών είναι πραγματικά εντυπωσιακά, με στιγμιότυπα από διάσημους αγώνες σε τρισδιάστατο εφέ να φιγουράρουν δίπλα στον μικρότερο χειροκίνητο «σκελετοποιημένο» μηχανισμό που έχει υπάρξει ποτέ. Είναι ένας μηχανισμός βασισμένος στον ΕΤΑ 2512, με ένδειξη ώρας και λεπτών, με διάμετρο μόλις 17,2 χιλιοστών και με απόθεμα ενέργειας 38 ωρών.

    Η διάμετρος της κάσας δεν ξεπερνά τα 42 χιλιοστά, ενώ το καντράν προστατεύει ένας ανθεκτικός σε γρατζουνιές κρύσταλλος. Και το δερμάτινο λουρί με αγκράφα από ανοξείδωτο ατσάλι είναι πολύ άνετο στο χέρι. Επίσης, τα ρολόγια είναι ανθεκτικά στο νερό έως τα 30 μέτρα.

    Η τιμή των τριών ρολογιών είναι στα 3.500 ελβετικά φράγκα (συμπεριλαμβανομένου του φόρου).



    ΣΧΟΛΙΑ