• Δημοσκοπήσεις

    Πιστεύετε ότι το mega deal Eurobank-Grivalia προαναγγέλλει ευρύτερες αλλαγές και στην αγορά ακινήτων;

    • NewsRoom
    Eurobank: Πάνω από 1,5 φορές υπερκαλύφθηκε η έκδοση του ομολόγου των 500 εκατ. ευρώ

    Φωκίων Καραβίας, διευθύνων σύμβουλος Eurobank


    Η είδηση της συγχώνευσης της Eurobank με τη Grivalia, εταιρεία διαχείρισης ακινήτων, ήρθε να ταράξει τα νερά το βράδυ της Κυριακής, ανοίγοντας τον δρόμο – πιθανώς – για παρόμοιες κινήσεις και από άλλους φορείς στην ελληνική αγορά. Είναι η πρώτη φορά ιστορικά που μία τράπεζα συγχωνεύεται με εταιρεία ακινήτων.

    Βεβαίως, καταλύτης στην όλη συμφωνία, που ξαφνιάζει την αγορά ων ακινήτων (όχι τόσο την τραπεζική) είναι η Fairfax η οποία κατέχει σήμερα το 16,88% της Eurobank και το 51,43% της Grivalia. Με την εν λόγω συγχώνευση, σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα αυξήσει το ποσοστό της στην Τράπεζα σε 32,5%.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η Grivalia Properties ξεκίνησε ως θυγατρική της εν λόγω τράπεζας με την Eurobank σταδιακά να πουλά τη συμμετοχή της.

    Η Grivalia διαθέτει χαρτοφυλάκιο 116 ακινήτων που περιλαμβάνει (στοιχεία 30ης Ιουνίου 2018) ακίνητα συνολικής εκμισθώσιμης επιφάνειας περίπου 869.309 τ.μ. με εύλογη αξία 979,2 εκατ. ευρώ.

    Τα περισσότερα από τα ακίνητα του χαρτοφυλακίου του Ομίλου βρίσκονται στην Ελλάδα, 72 εκ των οποίων βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και τα υπόλοιπα τριάντα 38 βρίσκονται σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και 1 οικόπεδο στην περιοχή των Σπάτων. Στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, ο Όμιλος κατέχει 2 εμπορικά ακίνητα στη Σερβία και 3 στη Ρουμανία.

    Στο τέλος του περασμένου Ιουνίου, η Εσωτερική Αξία του Ομίλου Grivalia (NAV) είχε διαμορφωθεί στα 900 εκατ. ή 8,88 ευρώ ανά μετοχή. Εξαιρουμένων των ιδίων μετοχών, η Εσωτερική Αξία του Ομίλου (NAV) ανέρχεται σε 9,26 ευρώ ανά μετοχή.

    Το mononews.gr δίνει βήμα στους αναγνώστες του.

    Πιστεύετε ότι, πέραν του αντίκτυπου που θα έχει η συγκεκριμένη κίνηση στον ευρύτερο τραπεζικό κλάδο, μπορεί να φέρει σημαντικές αλλαγές και στην αγορά ακινήτων;

    Ψηφίστε στο poll παρακάτω:

    [playbuzz-item item=”141e4794-2203-4455-a04f-174c62453a23″ wp-pb-id=”939863″]

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αλλαγή σελίδας για την Eurobank και τιτλοποιήσεις δανείων 9 δισ. ευρώ – Κίνηση «ματ» η συγχώνευση με την Grivalia

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Mega deal» Eurobank-Grivalia: Πώς ακριβώς θα γίνει η συγχώνευση-Τι προβλέπεται για SPV και ομολογιακά

    MH ΧΑΣΕΤΕ: Με χορηγία της… νέας Eurobank τα κέρδη στο Χρηματιστήριο. Άλμα 6% για τον τραπεζικό κλάδο



    ΣΧΟΛΙΑ