• Πολιτισμός

    Βαγγέλης Χρόνης: Παγκόσμιο σημείο αναφοράς το οραματικό έργο ανάπλασης του Ελληνικού

    Βαγγέλης Χρόνης, μέλος του εκτελεστικού συμβούλιου του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση και αντιπρόεδρος της Lamda Development


    Παγκόσμιο σημείο αναφοράς και έναν παγκόσμιο προορισμό για την Αθήνα θα αποτελέσει η ανάπλαση του Ελληνικού, όπως δήλωσε σήμερα ο κ. Βαγγέλης Χρόνης, μέλος του εκτελεστικού συμβούλιου του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση και αντιπρόεδρος της Lamda Development.

    Κατά την διαδικτυακή συνέντευξη που παραχώρησε το Ίδρυμα για την παρουσίαση του δέκατου ένατου τόμου της εκδοτικής σειράς «Ο κύκλος των Μουσείων», που φέτος είναι αφιερωμένος στην Αρχαία Ελεύθερνα, ο κ. Χρόνης ανέδειξε με λίγα λόγια και την σημασία της μεγάλης επένδυσης στο Ελληνικό.

    «Το οραματικό έργο της ανάπλασης του Ελληνικού συνολικής έκτασης 6.200.000 τ.μ. θα αποτελέσει παγκόσμιο σημείο αναφοράς και έναν παγκόσμιο προορισμό για την πόλη της Αθήνας θέτοντας το πρότυπο για αντίστοιχες αναπλάσεις στο μέλλον», όπως είπε ο κ. Χρόνης.

    Προσθέτοντας πως «Το Ελληνικό θα εξελιχθεί σε μία νέα πόλη με ανοικτό μέτωπο 3,5 χιλιομέτρων στη θάλασσα όπου κυρίαρχο στοιχείο θα είναι η δημιουργία ενός μητροπολιτικού πάρκου διεθνούς εμβέλειας και συνολικής έκτασης 2 εκατομμυρίων τ.μ. Μία πόλη που θα συνδυάζει την ανεπανάληπτη ομορφιά του μεσογειακού τοπίου, τα μοναδικά κλιματολογικά χαρακτηριστικά της περιοχής, την ιστορικότητα και το πλούσιο πολιτιστικό φορτίο του χώρου».

    Όπως επισήμανε εξάλλου ο ίδιος «Η Lamda Development είναι η ηγέτιδα εταιρία στον κλάδο των μεγάλων εμπορικών και ψυχαγωγικών κέντρων στην Ελλάδα με το The Mall Athens και το Golden Hall στην Αθήνα το Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη. Προσθέτοντας βεβαίως την ανάπτυξη και διαχείριση της μαρίνας του Φλοίσβου.

    Διαβάστε επίσης:

    Ελληνικό: Οι τρεις μεγαλύτερες εκκρεμότητες για την υπογραφή της συμφωνίας δημοσίου – Lamda Development

    Ο Σπύρος Λάτσης ισχυροποιεί τη θέση του στη Lamda και το Ελληνικό

    Επιτροπή Πισσαρίδη: Έτσι θα ενισχυθεί ο ελληνικός τουρισμός – Πού πρέπει να δοθεί έμφαση



    ΣΧΟΛΙΑ