• Πολιτισμός

    Τον “Παπαφλέσσα” του Σαββίδη προσέφερε η οικογένεια Πατέρα στην Συλλογή Έργων Τέχνης της Βουλής

    Το έργο ζωγραφική του Συμεών Σαββίδη παραδίδει ο Γιώργος Πατέρας στον Κωνσταντίνο Τασούλα

    Ο Γεώργιος Πατέρας παραδίδει στον Κωνσταντίνο Τασούλα το έργο “Παπαφλέσσας”


    Ο Πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και Αντιπρόεδρος της ναυτιλιακής εταιρείας Contships Γεώργιος Πατέρας παρέδωσε στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα τον έργο του ζωγράφου Συμεών Σαββίδη, ”Παπαφλέσσας” από την συλλογή του ευεργέτη εφοπλιστή Νικόλα Πατέρα για να κοσμήσει την Συλλογή Έργων Τέχνης της Βουλής των Ελλήνων.

    Ο ζωγράφος Συμεών Σαββίδης, γεννήθηκε στην Τοκάτη της Μικράς 1859 και πέθανε στην Αθήνα, το έτος 1927και ήταν ένας ήταν κυριότερους εκπροσώπους της λεγόμενης «Σχολής του Μονάχου».

    Οι γονείς του Σαββίδη ήταν ευκατάστατοι έμποροι και γι’ αυτό αρχικά τον έστειλαν να σπουδάσει στην Εμπορική Σχολή της Χάλκης στην Κωνσταντινούπολη.

    Κατόπιν πραγματοποίησε σπουδές αρχιτεκτονικής στο Πολυτεχνείο της Αθήνας (1878–1880).Με ιδιωτική υποτροφία του τραπεζίτη Στ. Ζαφειρόπουλου συνέχισε και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην ζωγραφική στην Ακαδημία του Μονάχου (1880–1887) με δασκάλους τον Γύζη, τον Λούντβιχ φον Λεφτς (Ludwig von Löfftz) και τον Βίλχελμ φον Ντιτς (Wilhelm von Diez).

    Το 1925 επέστρεψε φτωχός και άρρωστος στην Αθήνα και πέθανε δύο χρόνια αργότερα.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ