ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει το εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης «Ιστορία, από το συρτάρι… στο διαδίκτυο», για ενήλικες, την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2024 (ώρα 17:30), στο κτήριο του Ιδρύματος, στον Ταύρο.
Οι συμμετέχοντες, αξιοποιώντας αρχειακό υλικό που βρίσκεται στα συρτάρια τους, όπως φωτογραφίες, επιστολές, ευχετήριες κάρτες, αντίγραφα κρατικών εγγράφων κ.ά., θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν το οικογενειακό τους αρχείο.
Με την καθοδήγηση της ιστορικού Αφροδίτης Καμάρα και της ιστορικού τέχνης Δέσποινας Λαμπαδά (Time Heritage), θα μάθουν πώς να διαχειρίζονται, να συντηρούν και να ψηφιοποιούν τα οικογενειακά τους κειμήλια ώστε να είναι προσβάσιμα και στις επόμενες γενιές.
Η συμμετοχή στο εργαστήρι είναι δωρεάν.
Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλ. 210 3418051, Δευτ.-Παρ. 10:00-17:00
Διαβάστε επίσης:
Τατιάνα Σπινάρη: Πώς η γυναικεία ποίηση περνάει στην τέχνη
Ένα μουσείο για τον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη – Επίσκεψη από το 2027
Το Qualco Foundation στηρίζει το Μουσείο Οδυσσέα Ελύτη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ο Nτόναλντ Τραμπ και η Μελάνια έγιναν… memecoins – Aντιδράσεις στην αγορά crypto
- Premia Properties: Απέκτησε τη Σεμέλη Οινοποιητική του Μιχάλη Σάλλα έναντι 10,6 εκατ. ευρώ
- Πάπας Φραγκίσκος: Ντροπή αν ο Τραμπ προχωρήσει σε μαζικές απελάσεις μεταναστών
- ΟΑΚΑ: Εκκίνηση διαγωνισμού αποκατάστασης του περιβάλλοντος χώρου συνολικού προϋπολογισμού 11,5 εκατ. ευρώ