• Πολιτισμός

    Περισσότεροι από 4.000 επισκέπτες στο πρώτο τριήμερο λειτουργίας του ΕΜΣΤ


    Περισσότερους από 4.000 επισκέπτες είχε κατά τις τρεις πρώτες μέρες της δοκιμαστικής λειτουργίας του το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

    Άτομα όλων των ηλικιών έσπευσαν να δουν το πολυαναμενόμενο μουσείο από την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου που άνοιξε τις πόρτες του αποδεικνύοντας την ανάγκη που υπήρχε για την Αθήνα για την λειτουργία του.

    Θυμίζουμε, ότι κατά τη διάρκεια της περιόδου δοκιμαστικής λειτουργίας η είσοδος στο ΕΜΣΤ είναι ελεύθερη ως ένα οφειλόμενο κάλεσμα προς το κοινό για να γνωρίσει τόσο το κτήριο όσο κυρίως την μόνιμη συλλογή των έργων του. Παράλληλα μάλιστα, επιθυμητή είναι κάθε συμβολή των επισκεπτών στην διαμόρφωση βελτιωτικών κινήσεων για την άριστη λειτουργία του. κάτι που αναμένεται να γίνει, εφόσον χρειάζεται ασφαλώς, στο προσεχές διάστημα.

    Στις αίθουσες του ΕΜΣΤ όπου παρουσιάζεται η μόνιμη συλλογή εκτίθενται 72 έργα από 78 Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες ενώ στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων στο επίπεδο -1 φιλοξενείται ενότητα με τον τίτλο «ΕΜΣΤ Ανοιχτό. Το ΕΜΣΤ και οι ιστορίες του», όπου παρουσιάζεται η ιστορία του μουσείου, μέσα από ένα οπτικό χρονολόγιο.

    Στο Project Room του Μουσείου εξάλλου, στον τρίτο όροφο φιλοξενείται η εγκατάσταση βίντεο In Vitro των Larissa Sansour και Søren Lind, μια ταινία διάρκειας 28’, η οποία ήταν η επίσημη συμμετοχή της Δανίας στην Μπιενάλε της Βενετίας το 2019.



    ΣΧΟΛΙΑ