• Πολιτισμός

    Σταύρος Μπαρούτας και Ένωση Μαζί για το παιδί: Σεμινάριο αυτοβελτίωσης


    Ο Σταύρος Μπαρούτας με πρόσταγμα «στα παιδιά οφείλουμε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας», οργανώνει διαδικτυακό σεμινάριο με το αντίστοιχο θέμα για γονείς διαθέτοντας όλα τα έσοδα για τη στήριξη των σκοπών της Ένωσης Μαζί για το παιδί.

    Την περίοδο αυτή που η ανθρώπινη επαφή πραγματοποιείται με περιορισμούς και η ζωή μέσα στο σπίτι μοιάζει ενίοτε ασφυκτική, ο Chartered Manager (και μέλος της ομάδας εμπειρογνωμόνων Subject Matters του Chartered Management Institute) Σταύρος Μπαρούτας, θα προσπαθήσει μέσω του σεμιναρίου του να δείξει στους συμμετέχοντες το δρόμο της αισιοδοξίας, η οποία οπωσδήποτε οδηγεί σε περισσότερες λύσεις στη ζωή, παρά σε προβλήματα.

    Όπως ο ίδιος εξηγεί, κάθε χρονιά «προσπαθώ να θέτω νέους προσωπικούς στόχους. Μέσα στο πλαίσιο της προσφοράς, αγάπης και υποστήριξης προς τους συνανθρώπους μου, σκέφτηκα να στραφώ στα παιδιά. Σκέφτηκα χαμογελαστά μικρά προσωπάκια σε ανάγκη. Αυτή η σκέψη μού πυροδότησε την επιθυμία να υποστηρίξω αυτά τα παιδιά με το δικό μου τρόπο. Να οργανώσω σεμινάριο/συζήτηση και τα έσοδα του να διατεθούν στην Ένωση “Μαζί για το Παιδί”. Γνωρίζω ότι βιώνουμε πολύ δύσκολες καταστάσεις αλλά τα ίδια και δυσκολότερα βιώνουν οι μικρότερες ηλικίες. “Ας κάνουμε μια προσπάθεια”, αυτό είπα μέσα μου και ξεκίνησα».

    Στο σεμινάριο θα απαντήσει σε διάφορα καίρια ερωτήματα που απασχολούν τους γονείς όπως για παράδειγμα πώς μπορεί ένας άνθρωπος να ανακαλύψει τα δυνατά του σημεία σε μία εξόχως ανταγωνιστική κοινωνία; «Η δύναμη του ανθρώπου περιλαμβάνει πολλές διαφορετικές καλές εκδοχές, απλά θα έλεγα ότι πρέπει να τις συνειδητοποιήσουμε. Να σταματήσουμε τον αυτόματο πιλότο μας και να αποφασίσουμε να τις παρουσιάσουμε στον εαυτό μας. Έχουμε εξασκηθεί να συγκρινόμαστε με καλύτερους από εμάς, αλλά αυτό στην πραγματικότητα δεν είναι αληθές, δεν στέκει. Ο κάθε ένας από εμάς είναι διαφορετικός, το μόνο όμοιο με τους υπόλοιπους είναι η κοινωνία-το περιβάλλον-που δραστηριοποιούμαστε. Συνεπώς, από την στιγμή που θα δεχθούμε την διαφορετικότητά μας, θα μπορέσουμε να ανακαλύψουμε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Είναι θέμα απόφασης και αποφυγής δικαιολογιών».

    Εννοείται ότι θα προσφέρει τα κλειδιά για να βοηθήσει τους πιο ευάλωτους συναισθηματικά, εκείνους που νιώθουν αιχμάλωτoι μέσα σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες απομόνωσης και εγκλεισμού κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Όπως αναφέρει στη σχετική συνέντευξή του: «Η εποχή του covid-19 είναι μια νέα δύσκολη εποχή με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Βάλλονται άνθρωποι θεμελιακά. Σχεδόν όλοι μας χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον. Είναι λίγοι αυτοί που δεν έχουν ανάγκη τον φίλο, τον γνωστό, να μιλήσει να συζητήσει να γελάσει. Χρειαζόμαστε να προσθέσουμε στην ζωή μας περισσότερο το ενδιαφέρον για τον διπλανό μας. Χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον, δεν χρειαζόμαστε μόνον τον καναπέ μας. Χρειαζόμαστε να μοιραστούμε τις σκέψεις μας ελεύθερα και να μας ακούσουν. Χρειαζόμαστε να νοιώσουμε περισσότερο άνθρωποι. Αυτός είναι ένας από τους στόχους του σεμιναρίου. Να μας οπλίσει με δυνατότητες και τεχνικές, έτσι ώστε να μπορούμε με μεγαλύτερη θέληση και αυτοπεποίθηση να απεγκλωβιστούμε από επιβεβλημένες δικές μας σκέψεις».

    Το ότι το σεμινάριο οργανώνεται πριν από τις χριστουγεννιάτικες γιορτές, προσδίδει στο γεγονός ιδιαίτερα συμβολικό χαρακτήρα αλληλεγγύης και αγάπης. Όταν τον ρώτησαν αν η αγάπη για τα παιδιά και ιδίως η προσφορά σε όσα βρίσκονται σε ανάγκη μάς καθιστά καλύτερους ανθρώπους, εκείνος διευκρίνησε: «Το αίσθημα αλληλεγγύης είναι κάτι το οποίο πρέπει όλοι μας να δοκιμάσουμε. Η προσφορά και η αλληλοβοήθεια, όχι μόνον τις εορταστικές περιόδους, όταν γίνεται με ανιδιοτέλεια, αναδεικνύει την αστραφτερή πλευρά του εαυτού μας. Ιδίως όταν αυτή κατευθύνεται σε μικρά προσωπάκια που έπειτα από τις συνεισφορές μας, χαμογελούν περισσότερο. Με ρωτήσατε εάν μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους, σας απαντώ λοιπόν ότι, εάν δεν καταφέρουν τέτοιες πράξεις να μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους, μαθαίνουν τουλάχιστον μικρότερους ανθρώπους να προσφέρουν και να αγαπούν και αυτό καλλιεργεί την ελπίδα για ένα πολύ ομορφότερο αύριο».

    Στο πλευρό σε αυτή τη δράση βρίσκονται η πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια Ηatha από τη Yoga Alliance  Αντιγόνη Τσόλη και ο εκπαιδευτής Αλέξανδρος Σκεπαριανός. Η Αντιγόνη θα αναπτύξει τεχνικές αναπνοής και έλεγχο αναπνοής, για εγρήγορση, ηρεμία, εξισορρόπηση και τεχνικές βαθιάς χαλάρωσης και οραματισμού. Ο Αλέξανδρος θα προσφέρει συμβουλές για την καθημερινή άσκηση ώστε οι συμμετέχοντες να αναπτύξουν την δυναμική τους.

    Εν κατακλείδι, «το σεμινάριο με τη συγκεκριμένη θεματολογία θα προσπαθήσει να ξεδιπλώσει και να ανακαλύψει την αυθεντικότητά μας, τη στάση μας απέναντι σε φόβους που μπορεί να μας εγκλωβίζουν σε διάφορες καταστάσεις και τέλος, η προσέλκυση της προσωπικής μας επιτυχίας», επισημαίνει ο Σταύρος Μπαρούτας.

    Πληροφορίες

    Κυριακή 13 Δεκεμβρίου

    Διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου.

    Ταυτόχρονα θα συζητηθεί πως μπορούμε να θέσουμε νέους στόχους και ποιες προκλήσεις αξίζει να επιλέξουμε να αντιμετωπίσουμε.

    Όλα τα έσοδα του σεμιναρίου για την στήριξη των σκοπών της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

    https://bit.ly/2UhZHDm

    Home

    Ή στα κοινωνικά δίκτυα



    ΣΧΟΛΙΑ