• Πολιτισμός

    Ο κόσμος της σύγχρονης τέχνης στη Μύκονο – Διάσημα ονόματα στην Eden Gallery

    Η Eden Gallery στη Μύκονο

    Η Eden Gallery στη Μύκονο


    Είναι στη Μύκονο για ένα μήνα. Και φέρνει στον νησί μια ανάσα σύγχρονης τέχνης μέσα από το έργο καλλιτεχνών, που οι δημιουργίες τους βρίσκουν εύκολα το δρόμο για όσους συλλέκτες επιλέγουν «την αισιοδοξία και μια πολύχρωμη άποψη της ζωής».

    Όπως ακριβώς το θέτει η Κάθια Κλιμόφσκι, ιδρύτρια της Eden Gallery, που φιλοξενείται για τον Αύγουστο στη Μύκονο. Συγκεκριμένα στο Nammos Village, παρουσιάζοντας δυναμικές εκδηλώσεις, που συνδυάζουν τέχνη, πολιτισμό και ψυχαγωγία.

    Η Κάθια Κλιμόφσκι, ιδρύτρια της γκαλερί
    Η Κάθια Κλιμόφσκι, ιδρύτρια της γκαλερί

    Για τη φετινή σεζόν έτσι, στην Eden Gallery της Μυκόνου εκπροσωπούνται, μεταξύ άλλων ο Τζίζμπαρ και η Ντορίτ Λεβινστάιν, η Μετίς Ατάς, η Βερονίκ Γκεριερί, ο Γιοέλ Μπεναρούς. Μια ποικιλόμορφη ομάδα από επιλεγμένους καλλιτέχνες, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν το ευρύ φάσμα προοπτικών, δημιουργικών στυλ και εικαστικών διαδικασιών που προτείνει η Eden Gallery. Έναν ιδιαίτερο κόσμο της τέχνης, με άλλα λόγια, που απευθύνεται σε λάτρεις εικαστικής δημιουργίας και σοβαρούς συλλέκτες.

    «Η γκαλερί ιδρύθηκε από το πάθος μου για τις τέχνες. Μου αρέσει να γεφυρώνω το χάσμα μεταξύ εξαιρετικών καλλιτεχνών και συλλεκτών», όπως δηλώνει η Κάθια Κλιμόφσκι. Η ίδια ίδρυσε την γκαλερί το 1997 και από τότε επεκτείνεται διαρκώς, δημιουργώντας ένα δίκτυο παρουσιάσεων μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης σε μεγάλες πόλεις του κόσμου, όπως η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Μαϊάμι, το Ντουμπάι και το Λας Βέγκας.

    Εγκατάσταση στην Eden Gallery
    Εγκατάσταση στην Eden Gallery

    Αλυσίδα γκαλερί

    Ως μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες γκαλερί παγκοσμίως έχει αποκτήσει τη φήμη της για την προσφορά σημαντικής και εκλεπτυσμένης τέχνης, καθώς και για τη φιλοξενία εντυπωσιακών εκδηλώσεων για τους φίλους της, προκειμένου να εντρυφήσουν στο πρόγραμμά της, καθώς και για την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ καλλιτεχνών και συλλεκτών.

    «Θέλουμε η παρουσία της γκαλερί μας σε αυτές τις πόλεις να είναι πιο κοντά στους συλλέκτες μας, αλλά ταυτόχρονα θέλουμε και να δίνουμε την ευκαιρία στους καλλιτέχνες μας να εκθέτουν την τέχνη τους σε όλο τον κόσμο», λέει η Κάθια Κλιμόφσκι. Ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς καλλιτέχνες της, εξάλλου, ο Εντουάρντο Κόμπρα και ο Άλεκ Μονόπολι είναι δημιουργοί των οποίων τα έργα είναι περιζήτητα, όπως και αυτά των Άντζελο Ακάρντι, Ντέιβιντ Κράκοφ και Γκαλ Γιόζεφ.

    Έργο της Ντόριτ Λεβινστάιν
    Έργο της Ντόριτ Λεβινστάιν

    Δημοτικότητα και ποιότητα

    Γλύπτρια και ζωγράφος η Ντόριτ Λεβινστάιν, της οποίας ένα εντυπωσιακό γλυπτό φλαμίνγκο εκτίθεται στην Eden Gallery της Μυκόνου είναι γνωστή για την μοναδική απόδοσή της σε ζωγραφισμένα, μπρούτζινα έργα. Σ΄αυτά άλλωστε ενσωματώνει πτυχές της κινεζικής φιλοσοφίας και τη δική της σχέση με την κίνηση και το άμεσο περιβάλλον. Έργα της βρίσκονται σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Βασιλικής Ακαδημίας του Λονδίνου.

    Η Eden Gallery στη Μύκονο
    Η Eden Gallery στη Μύκονο

    Περισσότερο γνωστός εξάλλου, ως Τζίζμπαρ, ο γάλλος Ζαν- Μπαπτίστ Λονέ είναι ένας καλλιτέχνης της pop – street art που έγινε διάσημος παρουσιάζοντας, μεταξύ άλλων, μία εντελώς δική του εκδοχή κλασικών αριστουργημάτων, όπως την πανκ Μόνα Λίζα ή την Φρίντα Κάλο. Ταυτόχρονα όμως, έχει συνεργαστεί με μεγάλες φίρμες σε διαφορετικά πεδία, όπως με την BMV για τον σχεδιασμό ποδηλάτων ενώ μόλις πέρυσι προσάρμοσε μία μονοθέσια F1 για τον διάσημο οδηγό αγώνων Άιρτον Σένα, που παρουσιάστηκε στο Grand Prix του Μόντε Κάρλο.

    «Η δημοτικότητα και η ποιότητα μπορούν σίγουρα να συμβαδίσουν με σεβασμό στον κόσμο της τέχνης», όπως πιστεύει άλλωστε, η Κάθια Κλιμόφσκι.

    Διαβάστε επίσης:

    Πολυτελή, μοναδικά και πανάκριβα – Μια δημοπρασία με τα εντυπωσιακότερα ρολόγια του κόσμου

    Η πολυπλοκότητα της ορυκτής αρχιτεκτονικής γλώσσας

    Γκαλερί Γκαγόζιαν: Άνοιγμα στα σπάνια βιβλία



    ΣΧΟΛΙΑ