• Πολιτισμός

    Μίκης Θεοδωράκης: Ένταση έξω από τη Μητρόπολη – Παρατάθηκε το λαϊκό προσκύνημα

    • NewsRoom


    Σκηνές έντασης πριν από λίγο στο λαϊκό προσκύνημα στον Μίκη Θεοδωράκη, καθώς τα αίματα «άναψαν» προσωρινά.

    Η ένταση προκλήθηκε έξω από το παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών, όταν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. εμπόδισαν δεκάδες παρευρισκόμενους να προσεγγίσουν το σημείο, καθώς η ώρα πλησίαζε 19:00 και έληγε το σημερινό λαϊκό προσκύνημα στη σορό του μουσικοσυνθέτη.

    Πολίτες επισκέπτονται το παρεκλλήσι της Μητρόπολης Αθηνών για να αποχαιρετίσουν τον Μίκη Θεοδωράκη, Αθήνα, Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021. Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη, που έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη 02 Σεπτεμβρίου 2021, σε ηλικία 96 ετών, εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα από χθες Δευτέρα 6 έως και την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου. Στη συνέχεια η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων, όπου την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου στην εκκλησία του χωριού, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

    Ορισμένοι, όντας λίγα μέτρα μακριά από το παρεκκλήσι, αντέδρασαν, ενώ λίγο έλειψαν να έρθουν και στα χέρια με τους αστυνομικούς. Κάποιοι πολίτες μάλιστα έσπασαν το μπλόκο και έφτασαν κοντά στον ναό, ενάντια στις εντολές της αστυνομίας.

    Οι αστυνομικοί και τα υπόλοιπα μέλη της περιφρούρησης προσπάθησαν να «σβήσουν» την ένταση που προκλήθηκε, κάτι που έγινε με την απόφαση να παραταθεί το λαϊκό προσκύνημα κατά μια ώρα, δηλαδή μέχρι τις 20:00.

    Μίκης Θεοδωράκης λαϊκό προσκύνημα δεύτερη μέρα

    Οι εκατοντάδες άνθρωποι που βρίσκονται στο σημείο τραγουδούν αυτή την ώρα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.

    Μίκης Θεοδωράκης λαϊκό προσκύνημα δεύτερη μέρα

    Διαβάστε επίσης:

    Μίκης Θεοδωράκης: Δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα για την κηδεία του – Να τηρηθεί η τελευταία επιθυμία του

    Θεοδωράκης: Αυτή είναι η συμβολαιογραφική πράξη με την τελευταία επιθυμία του – Είχε συντάξει ακόμα 4!

     



    ΣΧΟΛΙΑ