• Πολιτισμός

    Μετρό Θεσσαλονίκης: Ξεκίνησε η επανατοποθέτηση αρχαιοτήτων στον σταθμό Αγία Σοφία

    • NewsRoom


    Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία επανατοποθέτησης των αρχαιοτήτων στο νότιο τμήμα του σταθμού του μετρό «Αγία Σοφία» στη Θεσσαλονίκη.

    Οι αρχαιότητες που αποκαλύφθηκαν κατά την εκσκαφή επανατοποθετούνται στο νότιο τμήμα του σταθμού «Αγία Σοφία», καθώς αποφασίσθηκε να αναδειχθούν κατά χώρα, παρόλο που αρχικά δεν είχε υπάρξει πρόβλεψη για την έκθεση των ευρημάτων του συγκεκριμένου σταθμού.

    Επομένως, επανατοποθετούνται τα ακέραια τμήματα της πλατείας που είχε εντοπισθεί κατά την εκσκαφή, δύο κίονες και πιθανώς τμήμα του ψηφιδωτού.

    Οι εργασίες της επανατοποθέτησης άρχισαν την περασμένη Παρασκευή και βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη.

    Τα ευρήματα αυτά βρίσκονταν σε μεγαλύτερο βάθος αλλά πλέον θα είναι θεατά για το κοινό, καθώς τοποθετούνται πλησιέστερα προς το επίπεδο «0» του σταθμού και θα είναι ορατά πίσω από διάφανη προστατευτική επιφάνεια.

    Επίσης, όπως αναφέρει το Gr Times, θα τοποθετηθεί σχετικό διάγραμμα με την αρχική θέση στην οποία είχαν βρεθεί, ενώ θα υπάρχουν και πληροφορίες ιστορικού και αρχαιολογικού περιεχομένου.

    Ο σχεδιασμός της Αττικό Μετρό Α.Ε. και του αναδόχου, προβλέπει ότι ως το τέλους του 2021 θα φύγει από τη νότια πρόσβαση του σταθμού «Αγία Σοφία», η εργοταξιακή κατάληψη που βρίσκεται εκεί από το 2007.

    Διαβάστε επίσης:

    Μητσοτάκης: Η Γραμμή 4 του Μετρό, το μεγαλύτερο δημόσιο έργο που θα γίνει στη χώρα

    ΟΜΙΛΟΣ ΑΒΑΞ: Συνώνυμο κατασκευαστικής αρτιότητας και υπεροχής στα έργα Μετρό



    ΣΧΟΛΙΑ