• Πολιτισμός

    Καλλιτέχνης και φιλάνθρωπος – Ο Ντάμιεν Χιρστ ζωγραφίζει και προσφέρει τα έργα του για τα παιδιά

    Ντάμιεν Χιρστ και τα έργα του για τα παιδιά


    Ζωγραφίζει υπέροχους πίνακες εμπνευσμένους από τον ιμπρεσιονισμό και βοηθάει τα παιδιά στην Ιταλία. Ο πολύς Ντάμιεν Χιρστ αυτά, ο καλλιτέχνης, που δεν βρίσκεται μόνο στην πρωτοπορία της σύγχρονης τέχνης αλλά εκδηλώνει συχνά σοβαρό φιλανθρωπικό έργο με αποδέκτες άτομα που έχουν ανάγκη.

    Οι νέοι του πίνακες, που εμπνέονται μεταξύ άλλων, από τον Μονέ και τον Μπονάρ έχουν στόχο να συγκεντρώσουν χρήματα για τις προσπάθειες του «Save the Children», ενός φιλανθρωπικού οργανισμού για τη στήριξη παιδιών και των οικογενειών τους στην Ιταλία.

    Ντάμιεν Χιρστ και τα έργα του για τα παιδιά

     

    «Ήθελα να βρω έναν τρόπο να συγκεντρώσω χρήματα για να βοηθήσω παιδιά από μειονεκτικά περιβάλλοντα, που έχουν πληγεί περισσότερο από το κλείσιμο του σχολείου και την υποστήριξη που παρέχει», δηλώνει ο ίδιος. Και για τον σκοπό αυτό συνεργάζεται με τη Fondazione Prada με έδρα το Μιλάνο, προκειμένου να πουλήσει έναν περιορισμένο αριθμό νέων φωτογραφικών εκτυπώσεων με τα έσοδα να πηγαίνουν στα σχολεία για εκπαιδευτικό υλικό, τεχνολογία και βιβλία, προκειμένου να διανεμηθούν στα παιδιά σε μια προσπάθεια περιορισμού της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί.

    Οι εκτυπώσεις του Χιρστ θα πωλούνται ως τις 27 Σεπτεμβρίου και είναι προσεκτικά στοχευμένες λεπτομέρειες από τη σειρά έργων ζωγραφικής «Cherry Blossoms», που εμπνέονται από τους Πιερ Μπονά, Κλωντ Μονέ, Βίνσεντ Βαν Γκόγκ και Ζωρζ Σερά. Με τίτλο «Fruitful and Forever» διατίθενται στα 400 ευρώ για εκτύπωση 15 εκατοστών και στα 1.200 ευρώ για μια έκδοση 78 εκατοστών.

    Έργα του Ντάμιεν Χιρστ

     

    Όπως λέει και η Ντανιέλα Φαταρέλα, διευθύνουσα σύμβουλος του «Save the Children Italian». «Υπάρχει ανάγκη να ανταποκριθούμε στον υψηλό κίνδυνο αύξησης της παιδικής φτώχειας και της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου, μετά την υποχρεωτική διακοπή του, που έχει επηρεάσει πολλούς μαθητές που δεν μπόρεσαν να έχουν πρόσβαση στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση στη χώρα μας».

    Νωρίτερα πάντως φέτος, ο Ντάμιεν Χιρστ εργάστηκε πάνω σε ένα επίσης φιλανθρωπικό έργο με τίτλο “The Rainbow Editions”, στο οποίο πούλησε έργα για την υποστήριξη της Βρετανικής Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας και του Προγράμματος Felix, και ενός οργανισμού που αναδιανέμει αχρησιμοποίητο φαγητό σε όσους έχουν ανάγκη.

    Έργα του Ντάμιεν Χιρστ

     

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ