• Πολιτισμός

    Υπ. Πολιτισμού: Αναβαθμίζεται η περιήγηση και η προσβασιμότητα στην Κνωσό

    • NewsRoom
    Η υφιστάμενη πορεία προς τα Μέγαρα Βασιλέως και Βασίλισσας στην Κνωσό

    Η υφιστάμενη πορεία προς τα Μέγαρα Βασιλέως και Βασίλισσας στην Κνωσό


    Σε νέες πορείες για τους επισκέπτες που βελτιώνουν την εμπειρία της περιήγησης, καθώς και την προσβασιμότητα σε εμποδιζόμενα άτομα και ΑμεΑ, στο Ανάκτορο και στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, προχωρά το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

    Παράλληλα, όπως ενημερώνει με σημερινή ανακοίνωση του το ΥΠΠΟΑ, εξελίσσεται το πρόγραμμα προστασίας, αποκατάστασης και ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου, ενώ το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο γνωμοδότησε θετικά επί της προμελέτης στατικής επάρκειας του συγκροτήματος του «Μεγάρου Βασίλισσας».

    «Η ανάδειξη του μινωικού ανακτόρου της Κνωσού, και συνολικά των μινωικών ανακτορικών συγκροτημάτων, αποτελεί προτεραιότητα για το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Στη βάση ενός ολιστικού πλαισίου ανάδειξης των μινωικών ανακτόρων, προωθούμε τη σειριακή εγγραφή τους στον Κατάλογο των Μνημείων της UNESCO, και την ένταξή τους σε μια πολιτιστική διαδρομή που θα αναδείξει και θα αφομοιώσει, αναπτυξιακά, τη δυναμική αυτής της μοναδικής πολιτιστικής κληρονομιάς», δήλωσε μεταξύ άλλων η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λ. Μενδώνη.

    Η εγκριθείσα αρχιτεκτονική μελέτη αφορά στη διαμόρφωση νέων πορειών από τη Δυτική Αυλή προς το «Θέατρο», στην Κεντρική Αυλή, καθώς και στα «Μέγαρα Βασιλέως και Βασίλισσας» για την περιήγηση όλων των επισκεπτών.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης:

    Σε δημοπρασία βγαίνει ο διάσημος πίνακας του Νικόλαου Γύζη, «Το Τάμα»



    ΣΧΟΛΙΑ