• Πολιτισμός

    Η Όπερα Μπολσόι στο Ηρώδειο – Μεγαλειώδης συναυλία

    Η σοπράνο Έλενα Ζελένσκαγια


    Για πρώτη φορά έρχεται στην Ελλάδα η Όπερα Μπολσόι της Μόσχας, με τα μεγαλύτερα ονόματα της, διάσημους τραγουδιστές, που θα ερμηνεύσουν έργα του διεθνούς ρεπερτορίου την Κυριακή 29 Αυγούστου στο Ηρώδειο.

    Οι σοπράνο Elena Zelenskaya και Olga Ionova, η μέτζο Svetlana Shilova, οι τενόροι Roman Muravitzky και Ilija Selivanov και ο βαρύτονος Andrei Grigoriev θα βρεθούν μπροστά στο αθηναϊκό κοινό, που θα απολαύσει μερικά από τα πιο γνωστά  έργα των Πουτσίνι, Βάγκνερ, Βέρντι, Τσαϊκόφσκι, Μπιζέ και Γκουνό.

    Οι παγκοσμίου φήμης ερμηνευτές, επέλεξαν τον εμβληματικό χώρο του Ηρωδείου για την πρώτη τους συναυλία, γνωρίζοντας το κύρος του μνημείου ενώ ιδιαίτερη σημασία δίνεται στο γεγονός, ότι το 2021 έχει χαρακτηριστεί ως Έτος Ελληνο-Ρωσικής Φιλίας, που δίνει το μήνυμα της ανταλλαγής πολιτιστικών εκδηλώσεων ανάμεσα στις δύο χώρες. Η επέτειος των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση ανακαλεί τους ισχυρούς δεσμούς των δύο χωρών εδώ και αιώνες.

    Το ονομαστό Μπολσόι, από τα σπουδαιότερα μουσικά θέατρα διεθνώς με έτος ίδρυσης το 1776 θεωρείται σύμβολο της Ρωσίας χάρη στη συνεισφορά του στις παραστατικές τέχνες. Ο θίασος του, που αποτελείται από χορευτές μπαλέτου, μουσικούς και τραγουδιστές όπερας είναι άλλωστε από τους παλαιότερους και πιο ξακουστούς παγκοσμίως ενώ στη σκηνή του, όπως είναι γνωστό έχουν κάνει πρεμιέρα πολλά γνωστά έργα.

    Στο Ηρώδειο τους ερμηνευτές θα συνοδεύσει η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών, με τη συμμετοχή εξήντα περίπου μουσικών σε μουσική διεύθυνση του Βύρωνα Φιδετζή.  

    Η σοπράνο Όλγκα Ιόνοβα



    ΣΧΟΛΙΑ