• Πολιτισμός

    Η Λίνα Μενδώνη στο Μουσείο Μεσολογγίου

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, στο Μουσείο Μεσολογγίου με την έφορο Αρχαιοτήτων Ολυμπία Βικάτου

    Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσολογγίου με την έφορο Αρχαιοτήτων Ολυμπία Βικάτου


    Πρώτες εικόνες από το Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσολογγίου με τις προθήκες κατάφορτες από σπουδαία ευρήματα όλης της Αιτωλοακαρνανίας. Το μουσείο αποδίδεται στις αμέσως επόμενες εβδομάδες στο κοινό, όπως είπε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, που το επισκέφθηκε για να παρακολουθήσει τις τελευταίες πινελιές που μπαίνουν από την Εφορεία Αιτωλοακαρνανίας – Λευκάδας.

    Περισσότερα από 1200 ευρήματα, πολλά από τα οποία προέρχονται από τις ανασκαφές που έγιναν κατά την κατασκευή της Ιόνιας Οδού αναδεικνύονται στο μουσείο  ενώ όπως επισημαίνει η κυρία Μενδώνη «Οι ψηφιακές εφαρμογές στο Ξενοκράτειο συνδέουν τον αρχαιολογικό πλούτο της περιοχής με την Επανάσταση του 1821 και την Ηρωική Έξοδο των Ελεύθερων Πολιορκημένων το 1826».  Προσθέτοντας ότι το υπουργείο Πολιτισμού δια της αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων, τιμά  με την ίδρυση του Αρχαιολογικού Μουσείου στο Ξενοκράτειο την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα το 1821και το έργο αποκατάστασης, προϋπολογισμού 2.257.950 € και της οργάνωσης των μόνιμων συλλογών του χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας-ΕΣΠΑ 2014-2020.

    Η κυρία Μενδώνη επισκέφθηκε και το Βυρώνειο κτήριο, όπου στεγάζονται η Βιβλιοθήκη και οι συλλογές της Βυρωνικής Εταιρείας Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου ενώ εκπροσώπησε την κυβέρνηση στην μαθητική και στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

    Η Λίνα Μενδώνη στο Βυρώνειο κτήριο
    Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, στο Βυρώνειο κτήριο



    ΣΧΟΛΙΑ