• Πολιτισμός

    Οι επισκέπτες ξαναγυρίζουν στο Μουσείο Ακρόπολης – Ελπιδοφόρα άνοδος εισιτηρίων

    Οι επισκέπτες ξαναγυρίζουν στο Μουσείο Ακρόπολης - Ελπιδοφόρα άνοδος εισιτηρίων


    Τίποτε πιο ενθαρρυντικό για τα μουσεία, αλλά και ειδικά το Μουσείο Ακρόπολης, οι μικρές ουρές επισκεπτών που σχηματίζονται στην είσοδό του τις τελευταίες ημέρες. Γεγονός που χαροποιεί τους υπεύθυνους του μουσείου, που το βλέπουν πλέον να ξαναζωντανεύει και μάλιστα με γοργούς ρυθμούς.

    Τους 2.500 επισκέπτες ημερησίως καταγράφει έτσι το μουσείο σήμερα, κάνοντας ένα μεγάλο άλμα από τις πρώτες ημέρες της επανεκκίνησης της λειτουργίας του στις 14 Μαΐου. Κι ενώ ως τα μέσα Ιουνίου τα εισιτήρια δεν ξεπερνούσαν τα 800 με 1000 τα Σαββατοκύριακα, η άνοδος στη συνέχεια είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρα.

    Φυσικά οι αριθμοί αυτοί υπολείπονται κατά πολύ από εκείνους των καλών ημερών, προ κορoνοϊού δηλαδή. Για την ακρίβεια ο αριθμός των εισιτηρίων του Μουσείου Ακρόπολης αντιστοιχεί μόνον στο ¼ του καλοκαιριού 2019, όταν δεχόταν καθημερινώς περί τους 10.000 επισκέπτες. Τεράστια νούμερα, χάρις στα οποία κατείχε πάντα, από την έναρξη της λειτουργίας του το 2009 την πρωτιά ως προς την επισκεψιμότητα των ελληνικών μουσείων.

    Σύμφωνα εξάλλου με τα στοιχεία, που έχει στη διάθεσή του το mononews, από το Ιούνιο του 2019 ως τον Μάιο του 2020 (και ενώ είχε μεσολαβήσει το διάστημα των δυόμισι μηνών του πρώτου lockdown, Μάρτιο – Μάιο), το Μουσείο Ακρόπολης είχε 1.300.000 επισκέπτες. Από τον Ιούνιο του 2020 όμως, ως τον περασμένο Μάιο του 2021 οι επισκέπτες του ήταν μόλις 157.000. Μια δραματική πτώση που αντικατοπτρίζει τις γενικότερες επιπτώσεις της πανδημίας.

    Οι σημερινοί _και ως το τέλος Οκτωβρίου _ επισκέπτες του μουσείου θα έχουν πάντως τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την νέα θεματική παρουσίαση με τίτλο «Μαραθώνας – Σαλαμίνα. Στα ίχνη του μύθου και της ιστορίας», κατά την οποία οι αρχαιολόγοι αναδεικνύουν μέσω των εκθεμάτων τα σημαντικά ιστορικά γεγονότα που σχετίζονται με τους Περσικούς Πολέμους. Μιλούν για τη σημασία τους, τους πρωταγωνιστές, την συμβολή της μάχης του Μαραθώνα στη νικηφόρα ναυμαχία της Σαλαμίνας και γενικότερα για τη σημασία αυτών των νικών για όλο το δυτικό κόσμο. Οι παρουσιάσεις γίνονται κάθε Παρασκευή στη 1 το μεσημέρι και Κυριακή στις 12 (στα ελληνικά) και κάθε Παρασκευή στις 11 το πρωί και Κυριακή στις 10 (στα αγγλικά).

     



    ΣΧΟΛΙΑ