• Πολιτισμός

    Οι επίμονοι κηπουροί της Γκαλερί Ζουμπουλάκη

    «Χωράφι με ηλιοτρόπια» του Μίλτου Γκολέμα


    Σε πείσμα όλων η άνοιξη έρχεται. Και η Γκαλερί Ζουμπουλάκη γίνεται ένας μοντέρνος, εικαστικός κήπος με έργα… κηπουρικής έμπνευσης!

    Η έκθεση «Κηπουρική» είναι διαδικτυακή αλλά η ανοιξιάτικη αίσθηση είναι στο φουλ! Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη δημιουργεί λοιπόν τον πρώτο εσωτερικό, βοτανικό κήπο στο κέντρο της Αθήνας. Μια σουρεαλιστική προσέγγιση της τρέχουσας πραγματικότητας καθώς η πρόσκληση προτρέπει στην «απόλαυση της ευωδίας των λουλουδιών, στην γεύση των σπάνιων καρπών αλλά και στην εξερεύνηση των ποικίλων  ειδών φυτών, που με τόση φροντίδα και χαρά καλλιεργούμε ασταμάτητα τους τελευταίους μήνες μέσα στο σπίτι μας»…

    Η Μαρία Φιλοπούλου έτσι καταθέτει ένα «Θερμοκήπιο», ο Μίλτος Γκολέμας ένα «Χωράφι με ηλιοτρόπια» και  οι Lea Collet & Marios Stamatis το «Soft Anonymity, 2021» ένα έργο με επιλεγμένα φυτά και βρύα (μπορόνια, κισσός, σενέκιο), χώμα, νερό, σφουγγάρι ανθοδετικής, θερμοπλαστικό, ατσάλι, ακρυλικό.

    Έργο των Lea Collet & Marios Stamatis με επιλεγμένα φυτά και βρύα (μπορόνια, κισσός, σενέκιο), χώμα, νερό, σφουγγάρι ανθοδετικής, θερμοπλαστικό, ατσάλι, ακρυλικό

    Συμμετέχουν επίσης οι καλλιτέχνες – κηπουροί: Διαμαντής Αϊδίνης, Μίλτος Γκολέμας, Γιώργος Γυπαράκης, Φίλιππος Θεοδωρίδης, Λαμπριλένα Κωνσταντέλου, Τίμοθυ Λασκαράτος, Γιώργος Μαραζιώτης, Αχιλλέας Παπακώστας, Στέφανος Ρόκος, Μυρτώ Σταμπούλου, Νίκος Τρανός, Μαρία Φιλοπούλου, Δέσποινα Φλέσσα, ΦΥΤΑ, Roman Cadilhon, Lea Collet & Marios Stamatis, Bryony Dunne, Georgia Fambris, Melina Mosland. Ενώ η επιμέλεια είναι της Γεωργίας Λιάπη και των κηπουρών της Γκαλερί Ζουμπουλάκη.

    Το «Θερμοκήπιο» της Μαρίας Φιλοπούλου



    ΣΧΟΛΙΑ