• Πολιτισμός

    Η Αριάνα Παπαδημητρoπούλου με την «Just Like Arcadia» στην γκαλερί The Breeder


    Με τον αινιγματικό τίτλο «Just Like Arcadia» εγκαινιάζεται σήμερα η πρώτη ατομική έκθεση της Αριάνας Παπαδημητροπούλου (Ariana Papademetropoulos) στην γκαλερί The Breeder.

    Η Παπαδημητροπούλου ζει και εργάζεται στο Λος Άντζελες αλλά το εξωτικό της φιζίκ οφείλεται στη μείξη ελληνικής και αργεντίνικης καταγωγής.

    Στην έκθεση “Just like Arcadia” θα συναντήσει κανείς έπιπλα ατάκτως ερριμένα να βυθίζονται ή κατά μία έννοια να επιπλέουν στο πάτωμα. Αυτό το παράξενο σκηνικό πλαισιώνεται από μεγάλους πίνακες όπου αδιευκρίνιστες φιγούρες μοιάζουν να αναδύονται από τον διάκοσμο.

    Σαν άβυσσος που πρόκειται να καταπιεί έμβια όντα.

    Αυτό το διαστρεβλωμένο σύμπαν ή η μετασχηματισμένη πραγματικότητα αποτελεί σταθερό προβληματισμό της εικαστικού που έχει αποφοιτήσει από τα περίφημα California Institute of the Arts και Universität der Künste στο Βερολίνο.

    Μελετάει πώς ο φυσικός κόσμος μεταμορφώνεται εννοιολογικά και μέσα από τη διαδικασία εξημέρωσης και πώς η εσωτερίκευση διαιωνίζει τη μυθολογία και την ιστορία.

    Επιπλέον,  με το πρόσωπό της κοσμεί την καμπάνια για τη νέα κολώνια του οίκου Gucci, Memoire D’Une Odeur, Ανάμνηση ενός αρώματος… Τέχνη και υψηλή ραπτική σε συνέργια.

    Πληροφορίες: The Breeder, Ιάσονος 45 Αθήνα. Εως τις 30 Νοεμβρίου



    ΣΧΟΛΙΑ