• Πολιτισμός

    Αποκαλυπτικές προσωπικές επιστολές της Νταϊάνα πριν το διαζύγιο σε δημοπρασία

    Η πριγκίπισσα Νταϊάνα

    Η πριγκίπισσα Νταϊάνα


    «Είναι πολύ δύσκολο μερικές φορές να κρατάς το κεφάλι ψηλά και σήμερα είμαι γονατισμένη και λαχταράω να περάσει αυτό το διαζύγιο, γιατί το πιθανό κόστος είναι τεράστιο. Πολλή αγάπη, Νταϊάνα».

    Γραμμένες στο προσωπικό της σημειωματάριο κρεμ και μπορντό χρώμα, του Παλατιού του Κένσινγκτον οι λέξεις αυτές της πριγκίπισσας Νταϊάνα δείχνουν την αγωνία και τον τρόμο της για ό,τι θα ακολουθούσε το διαζύγιο. Και δεν είχε άδικο. Αυτό που δεν μπορούσε ίσως τότε να φανταστεί, ήταν ότι αυτές οι επιστολές της, λιγόλογες συνήθως, που είχαν σταλεί σε δύο από τους στενότερους φίλους της, την Σούζι και τον Τάρεκ Κασέμ θα έβγαιναν σε δημοπρασία στην Κορνουάλη, φθάνοντας στις 145.550 λίρες.

    Ένα γράμμα, στο οποίο η Νταϊάνα έγραφε  ότι ανησυχούσε, μήπως είχε παραβιαστεί η τηλεφωνική της γραμμή, πωλήθηκε για 23.000 λίρες. Στο ίδιο γράμμα με ημερομηνία 20 Μαΐου 1996, έγραψε επίσης: «Αν ήξερα πριν από ένα χρόνο τι θα ζούσα μετά από αυτό το διαζύγιο, δεν θα είχα συναινέσει ποτέ, είναι απελπιστικό και άσχημο».

    Συνολικά πρόκειται για 32 επιστολές και κάρτες, τις οποίες το ζευγάρι των φίλων της είχε φυλάξει για περισσότερα από 25 χρόνια. ΄Οσο για το περιεχόμενό τους καταγράφει τα συναισθήματα της Νταϊάνα τα δύο τελευταία χρόνια της ζωής της, για την ακρίβεια για 20 μήνες.  Από τις τελευταίες ημέρες του καλοκαιριού του 1995 έως την άνοιξη του 1997. Και χωρίς καμία αμφιβολία αφορούσαν, όπως είπαν οι υπεύθυνοι των Lay’s Auctioneers, που τις δημοπράτησαν «το τεράστιο άγχος που βίωνε σε περιόδους πολύ δημόσιας απογοήτευσης». Προσθέτοντας, ότι παρά το γεγονός αυτό, η «δύναμη του χαρακτήρα της και η γενναιόδωρη και πνευματώδης διάθεσή της» έλαμπαν.

    Επιστολές της πριγκίπισσας Νταϊάνα
    Επιστολές της πριγκίπισσας Νταϊάνα

    Μια ξεχωριστή φιλία

    Σε ένα γράμμα της 23ης Απριλίου 1996, που πουλήθηκε για 12.500 λίρες  η Νταϊάνα ζητούσε συγγνώμη από τους φίλους της, που ακύρωσε ένα ταξίδι, που είχαν προγραμματίσει για να παρακολουθήσουν «Τόσκα» στην όπερα. «Περνάω πολύ δύσκολα και η πίεση είναι σοβαρή και έρχεται από όλες τις πλευρές», έγραφε σε μια άλλη επιστολή της κι όπως είναι φανερό όλες είχαν πολύ προσωπικό περιεχόμενο. Κάτι ασυνήθιστο, όταν πρόκειται για επιστολές, που βγαίνουν προς πώληση.

    Παράλληλα όμως αποκαλύπτεται και ο χαρακτήρας της, μιας ιδιαίτερης και τρυφερής γυναίκας, που ήταν πολύ ανοιχτή και στοργική με τους φίλους της, τους οποίους προφανώς αγαπούσε και είχε ξεχωριστή σχέση μαζί τους.

    .Η πριγκίπισσα Nταϊάνα και η φίλη της Σούζι Κασέμ
    .Η πριγκίπισσα Νταϊάνα και η φίλη της Σούζι Κασέμ

    Η Νταϊάνα μάλιστα περιέγραφε τη φιλία της με την κυρία Κασέμ, η οποία ήταν 15 χρόνια μεγαλύτερη, σαν αυτή μιας μεγαλύτερης αδερφής με την οποία μοιραζόταν πολλά ενδιαφέροντα. Σε ένα άλλο σημείωμα της έγραφε: «Δεν έχω λόγια για όλα τα υπέροχα πράγματα που φέρνεις στη ζωή μου, όταν πολλοί άνθρωποι θα είχαν εγκαταλείψει αυτό το πλοίο!». Τελικά η Νταϊάνα χώρισε τον Αύγουστο του 1996, μετά από 15 χρόνια γάμου.

    Τα τελευταία Χριστούγεννα

    Τα Χριστούγεννα της ίδιας χρονιάς  η πριγκίπισσα έγραφε, ότι δεν ήταν λάτρης των Χριστουγέννων, προσθέτοντας: «Θα ξεπεράσω τον εαυτό μου αν παραμείνω εδώ». Και αλλού: «Ελπίζω ότι το ΄97 θα είναι μια πιο εύκολη χρονιά για όλους μας».

    Αυτή η επιστολή πωλήθηκε για το μεγαλύτερο ποσό, συγκεκριμένα 26.000 λίρες  πολύ περισσότερο από την εκτίμηση πριν από την πώληση, που ήταν μεταξύ 3.000 και 6.000 λιρών. Η πριγκίπισσα Νταϊάνα άλλωστε, θα πέθανε οκτώ μήνες αργότερα σε τροχαίο στο Παρίσι.

    Κάρολος και Νταϊάνα, ένα προδιαγεγραμμένο διαζύγιο
    Κάρολος και Νταϊάνα, ένα προδιαγεγραμμένο διαζύγιο

    Να σημειωθεί, ότι οι κάρτες και τα γράμματα αναμενόταν να πωληθούν για 90.000 λίρες αλλά έφθασαν πολύ ψηλότερα.  Τα έσοδα όμως από την πώληση θα διατεθούν για τη στήριξη φιλανθρωπικών οργανώσεων, που ήταν κοντά στην καρδιά τόσο της Σούζι όσο και της Νταϊάνα.

    Η πριγκίπισσα Nταϊάνα
    Η πριγκίπισσα Νταϊάνα

    Διαβάστε επίσης

    Πριγκίπισσα Νταϊάνα: 600.000 δολάρια για μία τουαλέτα της

    Η Κιμ Καρντάσιαν αγόρασε τον διαμαντένιο σταυρό της πριγκίπισσας Νταϊάνα



    ΣΧΟΛΙΑ