• LIFE&STYLE

    Η Κιμ Καρντάσιαν αγόρασε τον διαμαντένιο σταυρό της πριγκίπισσας Νταϊάνα

    • NewsRoom
    Κιμ Καρντάσιαν, Πριγκίπισσα Νταϊάνα

    Κιμ Καρντάσιαν, Πριγκίπισσα Νταϊάνα


    Την καλύτερη προσφορά για τον διάσημο διαμαντένιο σταυρό που φορούσε η πριγκίπισσα Νταϊάνα σε εμφάνισή της το 1987 έκανε η Κιμ Καρντάσιαν.

    Το κόσμημα βγήκε σε δημοπρασία από τον οίκο Sotheby’s την Τετάρτη στο Λονδίνο, με αρχική εκτίμηση τα 96 χιλ. δολάρια.

    Η τηλεπερσόνα και επιχειρηματίας πλήρωσε πολύ παραπάνω για να το αποκτήσει και συγκεκριμένα έδωσε 144.400 δολάρια.

    Τον μωβ σταυρό φόρεσε η Νταϊάνα σε φιλανθρωπικό γκαλά στο Λονδίνο, τον Οκτώβριο του 1987.

    Το είχε συνδυάσει με ένα μαργαριταρένιο κολιέ και ένα φόρεμα από τον οίκο Catherine Walker, σε μαύρες και μωβ αποχρώσεις.

    Με ύψος 13,5 και πλάτος 9,5 εκατοστά, το μενταγιόν περιλαμβάνει αμέθυστους τετράγωνης κοπής και διαμάντια με κυκλική κοπή ενώ ζυγίζει περίπου 5,25 καράτια.

    «Το κομμάτι είναι ένα συγκινητικό σύμβολο μιας διακριτικής φιλίας», σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Μακντόναλντ, διευθυντή του τμήματος Διακοσμητικής τέχνης και επώνυμων αντικειμένων του Sotheby’s. Προσθέτοντας, ότι αντιπροσωπεύει μοναδικά τη δημοπρασία με τίτλο «Βασιλικό και Ευγενές», αφού «τι μπορεί να είναι πιο βασιλικό και ευγενικό από ένα κόσμημα που θαύμαζε και φορούσε η αναμφισβήτητα πιο διάσημη πριγκίπισσα στον κόσμο».

    Πριγκίπισσα Νταϊάνα
    Πριγκίπισσα Νταϊάνα

    Το κόσμημα, κατασκευασμένο από τον οίκο Garrard το 1920 προερχόταν από τον καλό φίλο της Νταϊάνα, τον εκδότη, συγγραφέα και επιχειρηματία Ναΐμ Αταλά (1931-2021), ο οποίος το είχε αποκτήσει στη δεκαετία του 1980. Και όπως λέει ο γιος του Ραμσί Αταλά, το είχε δανείσει πολλές φορές στην Νταϊάνα για να το φορέσει.

    «Όσο μεγάλωνα, το είχαμε πάντα στο τραπέζι για το μεσημεριανό γεύμα των Χριστουγέννων, αλλά δεν το φορούσε ποτέ κανένας άλλος, εκτός από την Νταϊάνα. Και κανείς δεν το είδε δημόσια από τότε που πέθανε», συμπληρώνει.

    Διαβάστε επίσης:

    Η τόλμη μιας πριγκίπισσας. Ο κρεμαστός σταυρός της Νταϊάνα που άφησε εποχή σε δημοπρασία



    ΣΧΟΛΙΑ