• Πολιτισμός

    Αλέξανδρος και Φίλιππος Βαρβέρης, Μαριάννα και Γρηγόρης Ψάλτης: Επίσκεψη στο The TwentyOne

    Αλέξανδρος και Φίλιππος Βαρβέρης, Μαριάννα και Γρηγόρης Ψάλτης: Επίσκεψη στο The TwentyOne

    Αλέξανδρος και Φίλιππος Βαρβέρης, Μαριάννα και Γρηγόρης Ψάλτης: Επίσκεψη στο The TwentyOne


    Να μην μπλέκουν φιλίες με μπίζνες; Οι Αλέξανδρος και Φίλιππος Βαρβέρης, Μαριάννα και Γρηγόρης Ψάλτης, διαψεύδουν το σοφό ρητό. Η επίσκεψη στο The TwentyOne που αναβαθμίστηκε ακόμη περισσότερο, το αποδεικνύει περίτρανα. Διανύει οκτώ χρόνια κορυφαίων επιδόσεων στο ομώνυμο ξενοδοχείο του Δάκη Ιωάννου.

    Η παρέα

    Η αστική Αθήνα αλλά και το διεθνές, εκλεπτυσμένο κοινό γνώριζε τον Αλέξανδρο και τον αδελφό του Φίλιππο εξ απαλών ονύχων. Ο πατέρας τους Νίκος Βαρβέρης είχε εισάγει την ιταλική φινέτσα με το Moda Bagno και ύστερα είχε δημιουργήσει το πρωτοποριακό Interni στη Μύκονο. Τότε είχαν ήδη εισχωρήσει και τα παιδιά του στην εταιρεία με φρέσκες ιδέες και προσλαμβάνουσες.

    Ο Γρηγόρης με τη Μαριάννα Ψάλτη, ζεύγος εν ζωή, προέρχονται επίσης από επιχειρηματικές οικογένειες. Όλοι υπήρξαν κολλητοί φίλοι από το σχολείο -εκτός από τον λίγο νεότερο Φίλιππο.

    Μεγαλώνοντας μαζί ανέπτυξαν κοινές αντιλήψεις όσον αφορά τη διατροφή (γαστρονομία) και το περιβάλλον όπου προσφέρεται. Πάντα βρίσκονταν σε επαφή (από τους πρώτους στην Ελλάδα), με τις διεθνείς εξελίξεις.

    Όταν το 2013 αποφάσισαν να εκφράσουν με επαγγελματικό τρόπο την αγάπη τους για την υψηλή αισθητική και το σωστό φαγητό, ο Δάκης Ιωάννου θεώρησε ότι μοιράζονται εφάμιλλες ιδέες.

    Εμπιστεύτηκε επίσης την επαγγελματική τους ακεραιότητα. Έτσι άνοιξαν το εστιατόριό τους σε ένα από τα πιο φίνα ξενοδοχεία στα προάστια της πρωτεύουσας -το 21, όπως το ονομάζουν οι θαμώνες του στο Κεφαλάρι.

    Αυτά τα οκτώ χρόνια κέρδισαν το στοίχημα δημιουργώντας ένα από τα πιο «διαχρονικά» εστιατόρια -όχι μόνο των βορείων προαστίων αλλά και της κέντρου της Αθήνας.

    Τα διακριτά του στοιχεία

    Tο The TwentyOne Restaurant & Bar (ολόκληρη η ονομασία του) έχει φανατικούς, εκλεκτούς πελάτες που το ξεχωρίζουν για σαφείς λόγους: Τον υπέροχο κήπο, τον κομψό εσωτερικό διάκοσμο, τον όμορφο κόσμο και φυσικά, το εξαιρετικό φαγητό και τα κοκτέιλ. Με μία λέξη, τη φινέτσα.

    Τόσο οι νέοι όσο και οι πιο ηλικιωμένοι διακρίνονται είτε λόγω στιλ είτε λόγω της ιδιαίτερης θέσης τους στην αθηναϊκή κοινωνία. Και όλοι μαζί χαλαροί και ευτυχείς στον υπέροχο χώρο.

    Κι επειδή ο καλός καιρός έχει διάρκεια στην Ελλάδα, αξίζει ιδιαίτερη μνεία στον κήπο: Πρόκειται ίσως για τον ωραιότερο στα βόρεια προάστια.

    Μικρή, καταπράσινη όαση, που προσφέρει ιδιωτικότητα. Με fer forgé (φερ φορζέ) καθίσματα και τραπέζια που μοιράζονται ανάμεσα σε μανταρινιές και πρασινάδα και ανακαλώντας πιο ποιοτικές εποχές.

    Αλλά και η εσωτερική διαμόρφωση του The TwentyOne συνδυάζει το κλασσικό εκλεπτυσμένο στυλ δοσμένο με μοντέρνο twist, με επιλεγμένα design και artisan κομμάτια (ντιζάιν και χειροποίητα).

    Διατηρείται σταθερή σύνδεση με την τέχνη, με τους σημαντικότερους εκπροσώπους της: Ρεβεκκα Καμχή, The Breeder, Δύο Χωριά). Επεμβαίνουν στο χώρο δημιουργώντας ζωντανό διάλογο τέχνης και εστίασης.

    Το εξαίσιο αίθριο προσφέρει θέα στον κήπο και παραμένει ίσως από τα πιο ωραία σημεία για να απολαύσει κανείς το γεύμα ή το δείπνο του. Το μπαρ με τα εξαίσια κοκτέιλ αποτελεί την απαραίτητη στάση πριν το φαγητό. Και στρατηγικά τοποθετημένο: Ιδανικό meeting point απλώς για ποτό με φίλους στην μπάρα και στα χαμηλά τραπέζια που το περιβάλλουν.

    Μενού, κοκτέιλ και ετικέτες

    Τελευταία λέξη για την κουζίνα του The TwentyOne. Βασίζεται πρωτίστως στις εξαιρετικές πρώτες ύλες. Γαλλική, με επιρροές από τη Μεσόγειο και την Ασία. Ο σεφ του εστιατορίου Νίκος Δήμητρας βασίζει τη φιλοσοφία του στη νόστιμη γεύση, τη σωστή τεχνική και την άριστη ποιότητα. Προτείνει μενού που συμπεριλαμβάνει κλασικά και μοντέρνα πιάτα αλλά και γεύσεις γνώριμες. Ενώ ένα sushi menu αποτελεί νέα προσθήκη.

    Οι Prime κοπές από Black Angus, τα ευρωπαϊκά κρέατα, τα φρέσκα ψάρια, τα εκλεκτά τυριά και αλλαντικά που προέρχονται από επιλεγμένους προμηθευτές και μικρούς παραγωγούς είναι αποτέλεσμα μιας συνεχούς αναζήτησης για το καλύτερο και συνάμα ιδιαίτερο προϊόν. Πάντα κερδίζουν το θαυμασμό των πιο πολυταξιδεμένων και απαιτητικών πελατών.

    Το The TwentyOne διαθέτει εντυπωσιακή λίστα κρασιών με 160 επιλεγμένες ετικέτες από όλο τον κόσμο, τα καλύτερα spirits. Για τα cocktails (to die for, όπως παρατηρούν οι θαμώνες…), χρησιμοποιούνται συστατικά που ετοιμάζονται in house από φρέσκες πρώτες ύλες. Τίποτα δεν αφήνεται στην προχειρότητα, στη συνήθεια ή στην τύχη.

    Έτσι, το The TwentyOne προσελκύει επιλεκτική και εκλεκτική πελατεία, που το προτιμά σταθερά για ένα χαλαρό δείπνο με φίλους, meetings, ρομαντικές στιγμές, πάρτι αλλά και για το κυριακάτικο brunch.  Διατηρώντας πάντα την ιδιωτικότητα των εκλεκτών συνδαιτημόνων, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

    Διεύθυνση:

    The TwentyOne Bar & Restaurant
    Κολοκοτρώνη 21 & Μυκόνου, 14562, Κεφαλάρι, Κηφισιά.

    Διαβάστε επίσης: Ο ευζωιστής Νίκος Βαρβέρης και το απόλυτο success story  με το μυκονιάτικο, χλιδάτο εστιατόριο Interni

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ