• Πολιτική

    Ζάεφ: Η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα με το γεγονός ότι είμαστε Μακεδόνες από τη Βόρεια Μακεδονία

    • NewsRoom
    Ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ

    Ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ


    «Η Ελλάδα τελικά δεν έχει πρόβλημα με το γεγονός ότι είμαστε Μακεδόνες από τη Βόρεια Μακεδονία», δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Η Βραδινή» των Σκοπίων, λίγο πριν την άφιξή του στην Αθήνα, όπου θα συμμετέχει στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ως επίσημος προσκεκλημένος.

    «Η Συμφωνία των Πρεσπών άξιζε και θα αξίζει τον κόπο», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, προσθέτοντας ότι θα αποδειχθεί ότι αξίζει, διότι μετέτρεψε το πρόβλημα σε λύση, τη σύγκρουση σε συνεργασία και την εχθρότητα σε συμμαχία.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, η συνεργασία μεταξύ της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας είναι σε αρκετά υψηλό επίπεδο. Σχολίασε ότι «υπάρχουν σημεία όπου υπάρχει συνεργασία και πρόοδος πολύ γρήγορη, υπάρχουν και σημεία όπου η συνεργασία γίνεται σε μέτριους ρυθμούς», τονίζοντας ότι η πρόοδος είναι εμφανής και δεν υπάρχει οπισθοδρόμηση.

    «Είδαμε τους πρωθυπουργούς Κοβάτσεφσκι και Μητσοτάκη τις προάλλες στους Δελφούς για μια κοινή, εποικοδομητική φιλική συνάντηση. Είμαι πεπεισμένος ότι οι πολίτες και οι πολιτικές δυνάμεις, που θέλουν φιλία και συνεργασία, αντί για απομόνωση και σύγκρουση, είναι πολύ πιο πολυάριθμοι και κυρίαρχοι σε σύγκριση με αυτούς που είναι αντίθετοι», τονίζει ο Ζάεφ.

    Απαντώντας σε ερώτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Ζάεφ τόνισε πως «είμαστε τώρα γείτονες, που είναι μαζί στο ΝΑΤΟ, που υποστηρίζουν και προστατεύουν ο ένας τον άλλον, οι εταιρείες των δύο χωρών συνεργάζονται περισσότερο από πριν».

    Και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα τελικά δεν έχει πρόβλημα με το γεγονός ότι είμαστε Μακεδόνες από τη Βόρεια Μακεδονία».

    «Σας καλώ, όλους όσοι θα διαβάσουν αυτή τη συνέντευξη, βάλτε το δεξί σας χέρι στην καρδιά σας και απαντήστε σε αυτές τις ερωτήσεις, όπως το κάνω αυτή τη στιγμή. Λέω: άξιζε τον κόπο; Και λέω ότι αξίζει τον κόπο», δήλωσε ο Ζάεφ.

    Διαβάστε επίσης:

    Πηγές ΚΙΝΑΛ: Ο Μητσοτάκης αντέγραψε τις προτάσεις μας για την κοινωνική στέγη

    Προσυνέδριο ΚΙΝΑΛ για την ενέργεια στην Κοζάνη με τη συμμετοχή του Γιάννη Μανιάτη

    Μητσοτάκης: Σημαντική αύξηση κατώτατου μισθού από 1η Μαΐου – Φθηνή στέγη μέσω ΟΑΕΔ



    ΣΧΟΛΙΑ