• Πολιτική

    Ξανθός για νοσοκομειακούς γιατρούς: Αδύνατη η άμεση επαναφορά των μισθών

    ΕΣΥ- Υγεία


    Την υπόσχεση ότι το συρρικνωμένο και αντισυνταγματικό -βάσει του ΣτΕ- ειδικό μισθολόγιο των νοσοκομειακών γιατρών θα αποκατασταθεί από το υπερπλεόνασμα του 2018 έλαβαν τη Δευτέρα οι εκπρόσωποι των νοσοκομειακών γιατρών Αττικής από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

    Σύμφωνα με το προεδρείο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), ο υπουργός Υγείας είπε ότι η περικοπή των μισθών είναι Δραματική, ωστόσο απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο για άμεση επαναφορά των μισθών.

    Παράλληλα, υποστήριξε ότι δεν μπορεί να υπάρχει τροποποίηση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2018 και υποσχέθηκε πως σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών θα δοθεί από το πλεόνασμα του 2018 μια μικρή εφάπαξ βοήθεια στους νοσοκομειακούς γιατρούς.

    Σε ό,τι αφορά δε την αναπροσαρμογή του ωρομίσθιου των εφημεριών οι διαβεβαιώσεις του κ. Ξανθού έφτασαν στον προϋπολογισμό του 2019.

    Απολύσεις επικουρικών γιατρών

    Ξεκάθαρες και σκληρές απαντήσεις έλαβαν οι εκπρόσωποι των νοσοκομειακών γιατρών και για το θέμα των επικουρικών (συμβασιούχων) γιατρών. Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε πως όλοι οι επικουρικοί γιατροί (εκτιμάται ότι είναι περί τους 2.000) θα απολυθούν. Επιχείρησε να… αντισταθμίσει τις απολύσεις με νέες προκηρύξεις (800 συνολικά) μόνιμου ιατρικού προσωπικού μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018 εκ των οποίων, όπως είπε, οι 400 θα αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τα Κέντρα Υγείας.

    Σχετικά με το οξύτατο πρόβλημα που δημιουργεί η απόλυση 400 νοσηλευτών που είχαν προσληφθεί μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ και υπηρετούν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και Μονάδες Θεραπείας Νεογνών είπε ότι η αντικατάστασή τους θα είναι ισόποση από επικουρικούς – με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται και πάλι για την εύρυθμη λειτουργία αυτών των Μονάδων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εκνευρισμό στην κυβέρνηση προκαλεί η αυριανή συνέντευξη Τύπου του Αδ. Γεωργιάδη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το υπουργείο Εργασιας συστήνει ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Φυλακές Νιγρίτας: 12χρονη κόρη κρατουμένου πιάστηκε με 190 χάπια



    ΣΧΟΛΙΑ