• Πολιτική

    Βρετανός ΥΠΕΞ: Η Βρετανία, οι ΗΠΑ και άλλοι πρέπει να υπερασπιστούμε τις αξίες μας

    • NewsRoom

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Ντόμινικ Ράαμπ


    Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ντόμινικ Ράαμπ δήλωσε ότι η Βρετανία, οι ΗΠΑ και άλλοι σύμμαχοι πρέπει να υπερασπιστούν τις αξίες τους στη διεθνή σκηνή, μιλώντας έχοντας δίπλα του τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο.

    «Στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να συνεργαστούμε με τους Αμερικανούς φίλους μας καθώς και με άλλους εταίρους μαζί στο διεθνές σύστημα για να προστατεύσουμε τις ελευθερίες μας, το συμφέρον μας και να υπερασπίστουμε, όπως έχουμε δείξει στο Χονγκ Κονγκ, τις αξίες μας», δήλωσε ο ίδιος.

    Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, έφθασε στη Ντάουνινγκ Στριτ για να συναντηθεί με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.

    «Καλωσήρθες στο Νο10», δήλωσε ο Τζόνσον στο Πομπέο καθώς κάθισαν στον κήπο της Ντάουνινγκ Στριτ για μια συνάντηση σε ανοικτό χώρο. «Φαίνεσαι μια χαρά», δήλωσε ο Πομπέο. Ο Τζόνσον σχολίασε ότι τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης δεν αποτελούν ένδειξη για απόσταση σε επίπεδο διπλωματικών σχέσεων. «Η κοινωνική απόσταση δεν αποτελεί ένδειξη απόστασης σε διπλωματικό ή πολιτικό επίπεδο», δήλωσε.



    ΣΧΟΛΙΑ