• Πολιτική

    Βουλή: Εγκρίθηκε η τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

    • NewsRoom
    Βουλή


    Εγκρίθηκε με ευρύτερη πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία του υπουργείου Υγείας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό υγειονομικών και εργαζόμενων στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία.

    Υπέρ της ρύθμισης ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25 καταψήφισαν, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι ανοίγει τον δρόμο για απολύσεις.

    Στη συζήτηση που προηγήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης με νομοτεχνική βελτίωση στην τροπολογία ενέταξε στον υποχρεωτικό εμβολιασμό το προσωπικό του ΕΚΑΒ και άνοιξε παράθυρο για επέκταση της υποχρεωτικότητας και σε άλλες επαγγελματικές ή κοινωνικές ομάδες.

    Παράλληλα, ορίστηκε ότι οι τρίμηνες συμβάσεις που θα συναφθούν προκειμένου να καλυφθούν κενά που θα προκύψουν από το ανεμβολίαστο προσωπικό, δύνανται να παρατείνονται για τρεις ακόμα μήνες.

    «Τα περιθώρια στενεύουν», είπε και υπογράμμισε ότι η κατάσταση πρέπει να αντιμετωπιστεί και παράλληλα με την πειθώ χρειάζονται και μέτρα», είπε και στρέφοντας τα βέλη του κατά του ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε πολιτικό καιροσκοπισμό και αλληθωρισμό προς όλες τις κατευθύνσεις. «Η κατάσταση δεν επιτρέπει επαμφοτερίζουσες στάσεις ή μισόλογα», είπε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει να ψαρεύει σε θολά νερά και να αναλογιστεί τις συνέπειες που θα έχει για τη χώρα και την οικονομία περαιτέρω έξαρση της πανδημίας. «Το εμβόλιο είναι το μοναδικό όπλο κατά της covid-19».

    Σύμφωνα με τον κ. Κοντοζαμάνη μέχρι σήμερα έχει εμβολιαστεί το 85% του ιατρικού προσωπικού και το 69% του νοσηλευτικού.

    Διαβάστε επίσης:

    Ισπανία: Παρατάθηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας στη Βαρκελώνη

    ΕΟΔΥ: 2.604 νέα κρούσματα – 5 νεκροί και 126 διασωληνωμένοι – Δείτε τη γεωγραφική κατανομή

    Χαρδαλιάς: Δύο test την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε τουρισμό και εστίαση



    ΣΧΟΛΙΑ