• Πολιτική

    Βορίδης: Στο τραπέζι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δημοσίων υπαλλήλων

    • NewsRoom
    Βορίδης: Στο τραπέζι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δημοσίων υπαλλήλων

    Μάκης Βορίδης, υπουργός Εσωτερικών


    «Παράθυρο» για την επέκταση του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού και στο δημόσιο μετά το Σεπτέμβριο, άφησε ο Μάκης Βορίδης.

    Θα αφορά στους υπαλλήλους υπηρεσιών «πρώτης γραμμής» σε καθημερινή επαφή με πολίτες.

    «Το κριτήριο μετά το Σεπτέμβριο σε υπηρεσίες του δημοσίου είναι η επαφή και ο κίνδυνος από την επαφή αυτή. Δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει την επέκταση του μέτρου. Σε σημεία οπού υπάρχει καθημερινή επαφή με πολλούς ανθρώπους» ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

    «Και στο δημόσιο πρέπει και θέλουμε να γυρίσουμε σε κανονικότητα λειτουργιάς αξιοποιώντας την τηλεργασία οπού χρειάζεται. Αλλά έχει μεγάλη σημασία η παροχή υπηρεσίας να επανέλθει σε επίπεδα κανονικής λειτουργίας.  Είναι κάτι που προφανώς θα αξιολογηθεί» εξήγησε ο υπουργός.

    Βορίδης για ιδιωτικό τομέα

    Σε ό,τι αφορά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στον ιδιωτικό τομέα, μίλησε για κλάδους με μεγάλο συγχρωτισμό, όπως η εστίαση και κομμάτια του λιανεμπορίου.

    Ο κ. Βορίδης έβαλλε και κατά της ΠΟΕΔΗΝ που αντιδρά στον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους υγειονομικούς.

    Σχολίασε ότι οι υγειονομικοί παρέχουν υπηρεσίες υγείας σε πάσχοντες και πρέπει να είναι διασφαλισμένο ότι δεν μπορούν να μεταδώσουν τον ιό.

    Διευκρίνισε ότι «δεν τίθεται ζήτημα τιμωρίας, πρέπει να βγει από το ΕΣΥ αυτός ο (μη εμβολιασμένος) άνθρωπος, να μην διακινδυνεύουμε ότι θα παρέχει υπηρεσίες σε ΜΑΦ ή ΜΕΘ με κίνδυνο να τους κολλήσει».

    Κατηγόρησε την ΠΟΕΔΗΝ για ανευθυνότητα, καθώς παρακινεί τους υγειονομικούς να μην επιδεικνύουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, για να μην υπάρχει έλεγχος του μέτρου.

    «Να μην αγχώνεται ο (πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ) κ. Γιαννάκος. Η λευκή απεργία δε θα έχει αποτέλεσμα. Θα διαλειτουργήσουν τα πληροφορικά συστήματα. Θα έχει ο κάθε φορέας πρόσβαση στο ποιος είναι εμβολιασμένος, ποιος έχει νοσήσει, ποιος έχει πάρει εξαίρεση. Αυτό θα γίνεται γνωστό λίγο πολύ αυτοματοποιημένα» ανακοίνωσε.

    Διαβάστε ακόμη:

    Βορίδης: Διευκρινίσεις για υποχρεωτικό εμβολιασμό σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

    Βασίλης Κικίλιας: Εμβολιασμοί έξω από ναούς από Κυριακή

    Οικονόμου: Δεν επιδιώκουμε διχασμούς – Στο τραπέζι η επέκταση των υποχρεωτικών εμβολιασμών



    ΣΧΟΛΙΑ