• Πολιτική

    «Βόμβα»: Παράνομη η χορήγηση προστασίας στους μάρτυρες της υπόθεσης Novartis

    • NewsRoom

    Χαράλαμπος Αθανασίου.


    Ακυρες είναι οι καταθέσεις των τριών προστατευόμενων μαρτύρων, σύμφωνα με τον Χαράλαμπο Αθανασίου. Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης υποστηρίζει ότι ο Αρειος Πάγος δεν έδωσε άδεια στην Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη για να χαρακτηριστούν οι μάρτυρες ως «προστατευόμενοι». Όπως, ανάφερε χαρακτηριστικά ο Χαράλαμπος Αθανασίου, η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη δεν ακολούθησε τη διαδικασία βάσει της νομοθεσίας.

    «Οι καταθέσεις των μαρτύρων είναι άκυρες αφού η διαδικασία δεν έγινε σωστά. Λείπει η “άδεια” από τον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου στον οποίο όφειλε να απευθυνθεί η κ. Τουλουπάκη, για να χαρακτηριστούν οι μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος σε “προστατευόμενους μάρτυρες”» τόνισε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης. Πρόσθεσε επίσης ότι δεν μπορούν να ληφθούν υπόψη αν δεν συνδυαστούν και με άλλα στοιχεία.

    Παράλληλα έκανε λόγο για πασιφανή μεθόδευση της υπόθεσης προσθέτοντας ότι έχει μια υποψία για το «ποιος υπουργός έδωσε τα στοιχεία στη Δικαιοσύνη». Εκτίμησε μάλιστα πως υποψιάζεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος είναι αυτός που πήγε τη δικογραφία στον κ. Τσίπρα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Υπόθεση Novartis: Κυβερνητική γκάφα και στροφή 180 μοιρών;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνεργάτες Αντ. Σαμαρά: Η απάντηση του FBI επιβεβαιώνει την σκευωρία της κυβέρνησης
     
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιάννης Στουρνάρας: Με εμπλέκουν στην υπόθεση Novartis για να με διώξουν από την ΤτΕ



    ΣΧΟΛΙΑ