• Πολιτική

    Τζο Μπάιντεν: Η άρνηση του Τραμπ να εγκρίνει το πακέτο τόνωσης θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τους Αμερικανούς

    • NewsRoom
    Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν

    Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν


    «Καταστροφικές συνέπειες» για εκατομμύρια Αμερικανούς θα έχει μια πιθανή άρνηση του Ντόναλντ Τραμπ να υπογράψει το σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης που ενέκρινε το Κογκρέσο, μετά από μήνες διαπραγματεύσεων, ανέφερε ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

    Ο πρόεδρος Τραμπ απείλησε την Τετάρτη ότι δεν θα εγκρίνει το πακέτο, καθώς διαφωνεί με το ύψος της απευθείας οικονομικής βοήθειας προς τα αμερικανικά νοικοκυριά, καθώς επιθυμεί να ανέβει από τα 600 δολάρια που προβλέπεται στη συμφωνία των 900 δισ. δολαρίων, στα 2.000 δολάρια κατ΄ άτομο. Ωστόσο με αυτή την αύξηση διαφωνούν οι Ρεμπουμπλικανοί στη Γερουσία, οι οποίοι αντέδρασαν όταν οι Δημοκρατικοί της Βουλής των Αντιπροσώπων πρότειναν να αυξηθεί το ποσό, όπως πρότεινε ο πρόεδρος Τραμπ.

    Μπρος στον κίνδυνο ενός νέου αδιεξόδου από ένα πιθανό βέτο του Τραμπ, ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανέφερε πως «αυτή η παραίτηση από τις ευθύνες θα έχει καταστροφικές συνέπειες».

    Λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, από σήμερα σταματούν τα επιδόματα ανεργίας για 10 εκατομμύρια ανθρώπους. Ταυτόχρονα, απειλούνται με διακοπή της χρηματοδότησης οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες, οι οποίες θα υποχρεωθούν να μπουν σε καθεστώς μερικής αναστολής της λειτουργίας τους (shutdown) από τη Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου.



    ΣΧΟΛΙΑ