• Πολιτική

    Τζανακόπουλος: «Υπερήφανος που ο αδερφός μου συμμετείχε στη διαδήλωση στο Λονδίνο»

    • NewsRoom


    Αναστάτωση στο Κοινοβούλιο προκάλεσαν οι δηλώσει του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος υποστήριξε στη Βουλή την συμμετοχή του αδερφού του σε διαδήλωση στο Λονδίνο, που διεξήχθη αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

    Συγκεκριμένα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε στη Βουλή ότι παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα από την πολιτική της κυβέρνησης να κλείσει τα σύνορα στον Έβρο προκειμένου να αναχαιτίσουν τις επιδιώξεις του καθεστώτος Ερντογάν, ερχόμενος σε αντίθεση με τις δηλώσεις του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος συμφωνούσε με αυτή την πολιτική της κυβέρνησης.

    Ο κ. Τζανακόπουλος, αποκρινόμενος στην κριτική που του άσκησε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης για την συμμετοχή του αδελφού του σε διαδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο, κατά την διάρκεια της οποίας, σύμφωνα με τον υπουργό, οι διαδηλωτές φώναζαν και «Ελληνες φονιάδες των λαών», είπε: «Είμαι υπερήφανος και την συνυπογράφω την παρουσία», σημειώνοντας «αυτό που φώναζαν είναι ότι απέναντι στον Ερντογάν δεν μπορεί να υψωθεί μια Ευρώπη φρούριο».

    Αδ. Γεωργιάδης: «Θα ήμουν σε δύσκολη θέση αν ο αδελφός μου ήταν σε διαδήλωση στο Λονδίνο και φώναζε ότι η Ελλάδα είναι φονιάς των λαών. Ευτυχώς δεν έχω βρεθεί σε τόσο δύσκολη θέση».

    Δ. Τζανακόπουλος: «Βάρβαρο το ύφος του κ. Γεωργιάδη που δεν συνάδει με την Ολομέλεια. Μεταφέρει δημοσιεύματα φίλων του δημοσιογράφων που στοχοποιούν τον αδελφό μου για το γεγονός ότι βρέθηκε σε διαδήλωση στο Λονδίνο για την οποία – για την συμμετοχή του – δηλώνω απολύτως υπερήφανος και την συνυπογράφω. Τι έλεγε; ότι απέναντι στον Ερντογάν δεν μπορεί να υψωθεί Ευρώπη φρούριο. Εμείς δεν το βάζουμε στα πόδια όπως κάνουν οι ακροδεξιοί φίλοι σας. Όπως κάνετε εσείς με την ακροδεξιά σας ρητορική».

    Αδ. Γεωργιάδης: «Ανέφερα ότι μια ομάδα διαδηλωτών πήγε έξω από την πρεσβεία μας στο Λονδίνο φωνάζοντας «Έλληνες φονιάδες λαών». Αν το έκανε ο αδελφός μου θα ντρεπόμουν. Εσείς είπατε ότι το συνυπογράφετε και το είπατε ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Ο ΣΥΡΙΖΑ το συνυπογράφει αυτό το σύνθημα;».



    ΣΧΟΛΙΑ