ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο ισχυρός πρόεδρος του ιρανικού Κοινοβουλίου, ο Μπαγέρ Γαλιμπάφ, δήλωσε σήμερα ότι το Ιράν θα καταστρέψει κρίσιμες υποδομές σε όλη την περιοχή της Μέσης Ανατολής αν οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ επιτεθούν σε εκείνες του Ιράν.
«Αμέσως αφότου ηλεκτρικοί σταθμοί και υποδομές της χώρας μας θα έχουν τεθεί στο στόχαστρο, κρίσιμες υποδομές καθώς και ενεργειακές και πετρελαϊκές εγκαταστάσεις σε όλη την περιοχή θα θεωρηθούν θεμιτοί στόχοι και θα καταστραφούν με μη αναστρέψιμο τρόπο», ανέφερε σε μήνυμα στο X.
بلافاصله پس از هدف قرار گرفتن نیروگاههای برق و زیرساخت در کشورمان، زیرساختهای حیاتی و زیرساختهای انرژی و نفت در سراسر منطقه اهداف مشروع تلقی شده و به نحو بازگشتناپذیر منهدم خواهند شد و قیمت نفت برای مدتها بالاتر خواهد رفت. وألقِ ما في يمينك تَلْقَفْ ما صَنَعوا.
— محمدباقر قالیباف | MB Ghalibaf (@mb_ghalibaf) March 22, 2026
Ο ίδιος είπε πως αυτές οι επιθέσεις θα έχουν ως συνέπεια να αυξηθούν οι τιμές του πετρελαίου «με διαρκή τρόπο».
Διαβάστε επίσης
Συντριβή ελικοπτέρου στο Κατάρ: 6 νεκροί, εκ των οποίων τρεις Τούρκοι και ένας αγνοούμενος
Κατέρρευσαν δύο κτήρια στην Κωνσταντινούπολη – Αναφορές για τραυματίες
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Alpha Bank: Η Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ που ωφελήθηκαν περισσότερο από το Ταμείο Ανάκαμψης
- Νέα Σμύρνη: Ο 48χρονος είχε συλληφθεί στην Αλβανία για stalking πρώην συζύγου του
- Πυροσβεστική: 37 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο – Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές σε Φθιώτιδα και Λακωνία
- Πύλος: Θρίλερ με την πτώση στη θάλασσα Ισπανού επιχειρηματία που ταξίδευε με το σκάφος – Αγνοείται από τις 18 Αυγούστου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.