• Πολιτική

    Τσουκάτος σε Εισαγγελείς Διαφθοράς: Κάποιες εταιρείες συνεχίζουν να χρηματοδοτούν τα κόμματα

    Τσουκάτος Θ.

    Ο Θεόδωρος Τσουκάτος


    Για ιδιωτικές χορηγίες εκατομμυρίων στο ΠΑΣΟΚ και σε άλλα πολιτικά κόμματα από εταιρείες που δεν θέλησε να κατονομάσει, μίλησε και στην κατάθεση του στους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς ο Θόδωρος Τσουκάτος.

    Ο άλλοτε στρατηγός του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε όσα απολογούμενος είχε πει στην πρόσφατη απολογία του στη δίκη για τις μίζες της Siemens και είχαν προκαλέσει την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

    Ο κ. Τσουκάτος, πρώτος μάρτυρας στην εισαγγελική έρευνα για τις ιδιωτικές χορηγίες σε κόμματα (έρευνα που τελικά θα διεξαχθεί αυτόνομα και δεν συσχετίστηκε με τα δάνεια των κομμάτων) κατέθετε επί 2 ώρες, στην εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσουκάτος “έριξε” από τα 16 δισεκατομμύρια δραχμές στα
    11,5 δισεκατομμύρια τα χρήματα που, όπως υποστηρίζει, εισέπραξε το ΠΑΣΟΚ, μόνο το 2000, από ιδιώτες. Τα υπόλοιπα 4,5 δισ., είπε, ήταν κρατική επιχορήγηση.

    Φέρεται να υποστήριξε ότι από το 2008 -όταν άρχισε να διερευνάται η υπόθεση της Siemens- είχε καταθέσει σε εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές για ιδιωτικές χορηγίες των κομμάτων και τη συνήθη πρακτική που ακολουθείτο, αφήνοντας αιχμές ότι δεν ερευνήθηκε περαιτέρω.

    Κάποιες από αυτές τις εταιρείες, ο κ.Τσουκάτος υποστήριξε ότι συνεχίζουν και σήμερα να χρηματοδοτούν κόμματα.

    Ρωτήθηκε από τους εισαγγελείς ποιες είναι αυτές οι εταιρείες και επανέλαβε ότι υπάρχει κώδικας εχεμύθειας και δεν μπορεί να αποκαλύψει ονόματα.

    Ο κ.Τσουκάτος, που στη δίκη της Siemens, κατηγορείται ότι πήρε 1 εκατ. γερμανικά μάρκα, τα οποία φέρεται να χρησιμοποίησε για να δωροδοκήσει στελέχη του ΟΤΕ για τη σύμβαση ψηφιοποίησης, επανέλαβε ότι ο τότε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημιτης δεν είχε καμία σχέση με τα οικονομικά του κόμματος.

    Για τις ιδιωτικές χορηγίες του 2000, ο κ.Τσουκάτος υποστήριξε ότι δόθηκαν για τις προεκλογικές ανάγκες του κόμματος, όπως η μετακίνηση ετεροδημοτών και τα φυλλάδια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Απολογία Τσουκάτου για Siemens: Τα δισεκατομμύρια των ιδιωτικών χορηγιών και οι βολές σε Σημίτη-Παπανδρέου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στους οικονομικούς εισαγγελείς οι καταγγελίες Τσουκάτου για ιδιωτικές επιχορηγήσεις των κομμάτων



    ΣΧΟΛΙΑ