• Πολιτική

    Στους οικονομικούς εισαγγελείς οι καταγγελίες Τσουκάτου για ιδιωτικές επιχορηγήσεις των κομμάτων

    Τσουκάτος Θ.

    Ο Θεόδωρος Τσουκάτος


    Στο “μικροσκόπιο” των οικονομικών εισαγγελέων θα βρεθούν τα όσα απολογούμενος υποστήριξε ο Θόδωρος Τσουκάτος για ιδιωτικές επιχορηγήσεις πολλών εκατομμυρίων σε πολιτικά κόμματα.

    Μιλώντας μάλιστα για το ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι μόνο το 2000 εισέρρευσαν στο κόμμα 18 δισεκατομμύρια ευρώ από ιδιώτες και επιχειρήσεις.

    Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου διαβίβασε στην επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας, Μαριάννα Ψαρουδάκη δημοσιεύματα με την απολογία του άλλοτε “στρατηγού” του ΠΑΣΟΚ στη δίκη της Siemens και ζητά να συσχετιστεί και να διερευνηθεί στην ήδη ανοιχτή δικογραφία για τα δάνεια των κομμάτων (έρευνα που βαίνει προς την ολοκλήρωσή της).

    Ο κ. Τσουκάτος απολογούμενος είπε πως ένα από τα μεγάλα λάθη του ήταν πως εξαρχής δεν πολέμησε όπως έπρεπε την ιδιωτική χρηματοδότηση των κομμάτων από εταιρίες κάτι που αποτελούσε και αποτελεί πάγια πρακτική:

    Τσουκάτος: «Κανείς όμως δεν ήθελε και δεν θέλει να ερευνήσει την ιδιωτική χρηματοδότηση των κομμάτων».

    Πρόεδρος: Είπατε ένα νούμερο για το 2000; 16 δισεκατομμύρια δραχμές από ιδιωτική χρηματοδότηση εταιριών;

    Τσουκάτος: Ναι, υπήρχαν εθνικές εκλογές τότε, αλλά εγώ δεν ήμουν στην επιτροπή.

    Πρόεδρος: Ποιες είναι αυτές οι εταιρίες;

    Τσουκάτος: Δεν μπορώ να αναφέρω ονόματα, υπάρχει κώδικας εχεμύθειας γιατί αυτές οι εταιρίες δεν ήθελαν να βγαίνουν τα ονόματά τους. Πολλές από αυτές χρηματοδοτούν και σήμερα πολιτικά κόμματα από κονδύλια για δημόσιες σχέσεις που έχουν.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Απολογία Τσουκάτου για Siemens: Τα δισεκατομμύρια των ιδιωτικών χορηγιών και οι βολές σε Σημίτη-Παπανδρέου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έρευνα της ΤτΕ σε Attica Bank για το δάνειο στον Παύλο Πολάκη



    ΣΧΟΛΙΑ