• Πολιτική

    Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Είστε ο αρχιερέας της αναξιοπιστίας, του λαϊκισμού και του φαρισαϊσμού

    • NewsRoom

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αλέξης Τσίπρας


    Σφοδρή επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το εργασιακό νομοσχέδιο.

    Έκανε αναφορές σε θέματα της επικαιρότητας εκτός από το εργασιακό νομοσχέδιο, όπως τα ζητήματα που αφορούν στην Παιδεία αλλά και τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας.

    Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «αρχιερέα των ψεύτικων υποσχέσεων».

    Αναφορικά με το εργασιακό νομοσχέδιο, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «ξεστοκάρετε πάνω στους νέους όλο το μίσος των αυταρχικών καθεστώτων», θέτοντας ως παράδειγμα την παροχή μόνο του εμβολίου της AstraZeneca στις νεότερες ηλικίες.

    «Εσείς προσωπικά δεσμευτήκατε για την εξυγίανση των οικονομικών του κόμματός σας» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε λέγοντας απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό πως η Νέα Δημοκρατία χρεώνει με περισσότερα από 30 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο τους Έλληνες πολίτες.

    «Πώς να κρύψετε ότι μας κυβερνά ένα κόμμα χρεοκοπημένο οικονομικά αλλά και ηθικά; Ένα κόμμα στρατηγικός κακοπληρωτής σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος; Και μάλιστα το ίδιο κόμμα, με τον ίδιο αρχηγό, που έταξε να βάλει τάξη στα οικονομικά της χώρας.

    Πώς να κρύψετε, κύριε Μητσοτάκη, ότι είστε εσείς προσωπικά ο αρχιερέας της αναξιοπιστίας, του λαϊκισμού, των ψεύτικων υποσχέσεων, του φαρισαϊσμού, αφού δεσμευτήκατε για εξυγίανση στα οικονομικά του κόμματός σας και αντί γι’ αυτό φορτώσατε με 120 εκατομμύρια φέσι τους Έλληνες φορολογούμενους;».

    «Ποτέ εμείς δεν περάσαμε, ακόμα και όταν τα απαιτούσε η Τρόικα αυτά που περνάτε εσείς τώρα, χωρίς μνημόνια», είπε ο Αλέξης Τσίπρας. «Ξεστοκάρετε πάνω στους νέους μας όλο το μίσος», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

    Διαβάστε ακόμη:

    Γεννηματά: Δεσμεύομαι για την κατάργηση του εργασιακού νόμου μόλις αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί

    Μητσοτάκης για εργασιακό νομοσχέδιο: Σπάμε μαγαζάκια – Οικοδομούμε ένα σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον



    ΣΧΟΛΙΑ