• Πολιτική

    Τσίπρας: «Εξαγορά» τα 150 ευρώ της Κάρτας Ελευθερίας – Πελώνη: Κρίνει εξ’ ιδίων τα αλλότρια


    Κριτική στο μέτρο που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την Κάρτα Ελευθερίας, έσπευσε να ασκήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

    «Η σύνδεση του εμβολίου με το χαρτζιλίκι των #150ευρω, πέρα από εξευτελιστική για τη νέα γενιά που μέχρι σήμερα ο κ.Μητσοτάκης έχει στοχοποιήσει, είναι και ενδεικτική του τρόπου που σκέφτεται: Τα πάντα αγοράζονται. Η αλληλεγγύη όμως είναι στάση ζωής-Δεν εξαργυρώνεται», έγραψε σε ανάρτησή του ο Αλέξης Τσίπρας.

    Απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα έδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

    «Ο κ. Τσίπρας κρίνει εξ’ ιδίων τα αλλότρια», επισημαίνει η κα Πελώνη, ενώ τονίζει πως ο κ. Τσίπρας χαρακτηρίζει την επιβράβευση των νέων για την υπομονή που έδειξαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας “εξαγορά”, επειδή, όπως όλοι θυμούνται, έτσι έμαθε να μεταχειρίζεται ο ίδιος τους πολίτες.

    «Η κυβέρνηση προσφέρει την “Κάρτα Ελευθερίας” στη νέα γενιά, που σε αντίθεση με άλλες κατηγορίες πολιτών, δεν έλαβε κάποιο αντιστάθμισμα για όσα στερήθηκε στη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων. Ταυτόχρονα, παρέχει ένα πρόσθετο κίνητρο για τον εμβολιασμό τους, όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες του κόσμου. Αν ο κ. Τσίπρας διαφωνεί, ας το δηλώσει ξεκάθαρα. Κι ας μην κρύβεται πίσω από την “αλληλεγγύη” που όψιμα θυμήθηκε», τονίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος.

    Διαβάστε επίσης

    Μαρία Θεοδωρίδου: Στο 80% του πληθυσμού πρέπει να ανέβει το τείχος ανοσίας για τη μετάλλαξη Δέλτα

    Αρ. Πελώνη: Τις επόμενες μέρες οι ανακοινώσεις για τις διευκολύνσεις στους εμβολιασμένους

    Θεμιστοκλέους: Πάνω από 8.175.000 οι εμβολιασμοί – Μπορούμε να πετύχουμε το 85% μέσα στο καλοκαίρι



    ΣΧΟΛΙΑ