• ΥΓΕΙΑ

    Θεμιστοκλέους: Πάνω από 8.175.000 οι εμβολιασμοί – Μπορούμε να πετύχουμε το 85% μέσα στο καλοκαίρι

    • NewsRoom
    Θεμιστοκλέους

    Ο γ.γρ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 8.175.000 εμβολιασμοί, ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19.

    Ειδικότερα, όπως γνωστοποίησε με μία δόση έχουν εμβολιαστεί 4.750.000 πολίτες, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 45%, και 3.650.000 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους ποσοστό που αντιστοιχεί στο 35%. Σήμερα αναμένεται να ξεπεραστούν οι 100.000 εμβολιασμοί, προσέθεσε.

    Ο κ. Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε στην επιχείρηση “Γαλάζια Ελευθερία” που προχωρά ικανοποιητικά, αλλά και στους κατ’ οίκον εμβολιασμούς που ξεκινούν άμεσα. Οι ιδιώτες γιατροί που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, θα πληρώνονται από την Πολιτεία.

    Ο γγ του υπουργείο επισήμανε ότι ξεκινάει σε λίγες μερες ο κατ’ οίκον εμβολιασμός. Στις 29 Ιουνίου, ψηφίζονται οι σχετικές διαταξεις στη Βουλή και στη συνέχεια θα υπάρχει καλεσμα στους ιδιώτες γιατρούς

    Δικαιούχοι είναι μεταξύ άλλων όσοι των οποίων η μετακίνηση γίνεται με μέγαλη δυσκολία ή πάσχουν από βαρια ψυχική νόσο όπως είναι το Αλτσαχαϊμερ

    Οι εμβολιασμοί θα γίνουν με Johnson and Jonhson. H αμοιβή θα είναι συγκεκριμένη για τους γιατρούς και θα μπορούν να πραγματοποιούν και εμβολιασμούς και στο ιατρείο.

    Ο πολίτης δεν εχει κάμια υποχρεωση,  καλύπτεται απο το Ελληνικό Δημόσιο, ξεκαθάρισε ο κ. Θεμιστοκλέους

    Επιχειρησιακά μπορεί να επιτευχθεί το τείχος ανοσίας μέσα στο καλοκαίρι, εκτίμησε ο κ. Θεμιστοκλέους.

    «Θα πρέπει να πείσουμε τον κόσμο με έναν ξεκάθαρο μήνυμα «Εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    «Μπορούμε τότε να πετύχουμε το 85% μέσα στο καλοκαίρι», συμπλήρωσε ο ίδιος.

    Διαβάστε επίσης:

    Μαρία Θεοδωρίδου: Στο 80% του πληθυσμού πρέπει να ανέβει το τείχος ανοσίας για τη μετάλλαξη Δέλτα

    ΕΟΔΥ: 362 νέα κρούσματα, 8 θάνατοι και 215 διασωληνωμένοι – Δείτε τη γεωγραφική κατανομή



    ΣΧΟΛΙΑ