• Πολιτική

    Αρ. Πελώνη: Τις επόμενες μέρες οι ανακοινώσεις για τις διευκολύνσεις στους εμβολιασμένους

    • NewsRoom

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη (ΑΠΕ)


    Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί το πλαίσιο κανόνων με ελεγχόμενες ελευθερίες σε όσους είναι εμβολιασμένοι, ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, παρουσιάζοντας την freedom pass για τους νέους από 18 ως 25 ετών.

    Απαντώντας στην κριτική για την κάρτα ελευθερίας και σε ερώτηση αν πρόκειται για προεκλογικό μέτρο, απάντησε ότι ο πρωθυπουργός εξήγησε πως είναι μια επιβράβευση προς τους νέους, οι οποίοι έβαλαν τη ζωή τους στον πάγο.

    Είναι μια ομάδα που επλήγη ιδιαίτερα, και έχει έντονη κινητικότητα, πρόσθεσε.

    Όσοι εξ αριστερών διαφωνούν με το μέτρο, να μας πουν αν καλούν τους νέους να μην εμβολιαστούν και να μην πάρουν τα χρήματα, είπε η κ. Πελώνη.

    Θεωρώ αυτονόητη την στήριξη της αντιπολίτευσης να πείσουμε όλες τις ομάδες να εμβολιαστούν, και τους νέους, σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

    Η ίδια ανέφερε ότι σήμερα παρουσιάστηκε η κάρτα ελευθερίας στο πλαίσιο της κλιμακούμενης προσέγγισης και με βάση την σύσταση της επιτροπής Βιοηθικής.

    Σε πρώτη φάση θα υπάρξει εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίσης, σε δεύτερο στάδιο ενθάρρυνση και κίνητρα για εμβολιασμό και σε τρίτο στάδιο υποχρεωτικότητα εμβολιασμού για συγκεκριμένες ομάδες.

    Η συζήτηση για την υποχρεωτικότητα θα γίνει σε μεταγενέστερο στάδιο, πρόσθεσε και επανέλαβε ότι τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν τα μέτρα διευκόλυνσης εμβολιασμένων από άλλες ηλικιακές ομάδες.

    Διαβάστε ακόμη:

    Μητσοτάκης: Με την πρώτη δόση εμβολίου προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ στους 18-25 ετών



    ΣΧΟΛΙΑ