• Πολιτική

    Τσατάνη στη Προανακριτική: Ο Παπαγγελόπουλος με έβαλε στη μαύρη λίστα – Τι είπε για τον Κώστα Βαξεβάνη

    • NewsRoom


    Ευθεία παρέμβαση στο έργο της εισαγγελίας από τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο κατήγγειλε με τη σειρά της στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, η πρώην εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη.

    Η κυρία Τσατάνη ανέφερε χαρακτηριστικά πως ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης εισέβαλε κατά τη διάρκεια συντονιστικής συνάντησης εισαγγελέων ζητώντας να παρακολουθήσει την σύσκεψη γιατί «έχει ενδιαφέρον για την υπόθεση».

    «Του ζήτησα να βγει γιατί δεν έχει δικαίωμα να παρευρίσκεται και αυτός μου ζήτησε να παραμείνει διότι ενδιαφέρεται. Τελικώς με πίεση μου αποχώρησε διότι δεν είχε δικαίωμα», ανέφερε η πρώην εισαγγελέας Εφετών.  Μετά από αυτό το περιστατικό, η κ. Τσατάνη κατήγγειλε πως μπήκε στη «μαύρη λίστα» του κ. Παπαγγελόπουλου και του «συστήματός του».

    Όπως ανέφερε, μάλιστα, τον Αύγουστο του 2015 της τηλεφώνησε ο Κώστας Βαξεβάνης και της ζήτησε τον λόγο γιατί επέτρεψε να είναι υποψήφιος ο κ. Ντογιάκος. «Του ζήτησα να μην με ξανά ενοχλήσει. Μου είπε “μην μου απαντάται και θα δείτε τι έχω για εσάς”», ανέφερε η κ. Τσατάνη. Όπως εξήγησε, έκτοτε καθημερινά τα έντυπα του κ. Βαξεβάνη την στοχοποιούσαν ως δήθεν διεφθαρμένη εισαγγελέα λόγω της υπόθεσης Βγενοπούλου.

    «Πριν ξεκινήσει το κυνήγι μου από τον Παπαγγελόπουλο, υπήρξε δημοσίευμα Βαξεβάνη με τίτλο “Ένα βήμα πριν τη δίωξη”. Και μετά υπήρξε άλλο δημοσίευμα επίσης του Βαξεβάνη με δήλωση Παπαγγελόπουλου που έλεγε ότι “Δεν θα επιτρέψω δικαστικά πραξικοπήματα”», ανέφερε η πρώην εισαγγελέας Εφετών.

    «Στις 22/11/15 και ενώ επιστρέφω με το αυτοκίνητο από το γραφείο στο σπίτι με καλεί ο Παπαγγελόπουλος στο τηλέφωνο και του είπα θα σε καλέσω μόλις φτάσω σπίτι. Όταν έφτασα επικοινώνησα μαζί του κι εκείνος μου είπε: Γιατί δεν έχεις επιστρέψει τη δικογραφία; Θα ακολουθήσει πόλεμος εις βάρος σου και πρέπει να κάνεις Χριστούγεννα με την οικογένεια σου», συνέχισε η κα Τσατάνη.

    Η πρώην εισαγγελέας Εφετών αναφέρθηκε και στη Βασιλική Θάνου, υποστηρίζοντας ότι προχώρησε σε πειθαρχική δίωξη εναντίον της και εν τέλει έγινε «και διώκτης και κριτής». Όπως μάλιστα ανέφερε, ότι έλεγε ο Δ. Παπαγγελόπουλο για το τι είναι, αναγράφεται επακριβώς στην προκήρυξη των πυρήνων της φωτιάς μετά την επίθεση σε βάρος της.

    ΝΔ: Η κ. Τσατάνη έριξε φως στο παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ-Παπαγγελόπουλου

    Σχολιάζοντας την κατάθεση της κ. Τσατάνη η ΝΔ αναφέρει ότι «έριξε φως στο παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ-Παπαγγελόπουλου, αποτελώντας την τέταρτη υψηλόβαθμη εισαγγελική λειτουργό που περιγράφει μια διαρκώς επαναλαμβανόμενη εξωθεσμική διαδικασία» και σημειώνει: «Μετά και τη σημερινή κατάθεση κανένας δεν έχει αμφιβολία για το παρακράτος των Ρασπούτιν-ΣΥΡΙΖΑ και των εντολοδόχων τους και τις σκοτεινές μεθοδεύσεις τους κατά των πολιτικών αντιπάλων».

    Συγκεκριμένα η ΝΔ αναφέρει:

    «Η πρώην εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη, η πρώτη που σε ανύποπτο χρόνο δημόσια (το 2016 στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής) μίλησε για τις μεθοδεύσεις του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, σήμερα φώτισε καταθέτοντας συγκλονιστικές λεπτομέρειες μια σκοτεινή υπόθεση.

    Έριξε φως στο παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ-Παπαγγελόπουλου, αποτελώντας την τέταρτη υψηλόβαθμη εισαγγελική λειτουργό (μετά τους κ.κ εισαγγελείς Ράικου, Αγγελή, Αθανασίου) που περιγράφει μια διαρκώς επαναλαμβανόμενη εξωθεσμική διαδικασία:

    Η μεθόδευση, όπως περιγράφηκε ήταν η εξής:

    1. Πιέσεις Παπαγγελόπουλου προς δικαστικούς λειτουργούς για συγκεκριμένες υποθέσεις που τον ενδιαφέρουν.

    2. Οι εισαγγελικοί λειτουργοί που δεν ενδίδουν στις εξωθεσμικές πιέσεις, απειλούνται από τον τέως αναπληρωτή υπουργό.

    3. Ακολουθεί στοχοποίηση, κυρίως από δημοσιεύματα του κ.Βαξεβάνη

    4. Οι εισαγγελείς αρνούνται να υποκύψουν στα ΜΜΕ που τους χτυπούν.

    5. Ύστερα από όλα αυτά, ακολουθεί προσπάθεια πειθαρχικής εξόντωσης τους.

    Τέσσερις λοιπόν εισαγγελείς καταγγέλλουν τις ίδιες συμπεριφορές, τις ίδιες πιέσεις, στις ίδιες μεθοδεύσεις και τα ίδια πρόσωπα. Όσοι δικαστικοί λειτουργοί δεν “συμμορφώνονταν προς τας … υποδείξεις” Παπαγγελόπουλου, έμπαιναν στο στόχαστρο του ίδιου κι ακολουθούσε ο κ.Βαξεβάνης κι άλλα φιλικά στον ΣΥΡΙΖΑ ΜΜΕ. Μετά και τη σημερινή κατάθεση κανένας δεν έχει αμφιβολία για το παρακράτος των Ρασπούτιν-ΣΥΡΙΖΑ και των εντολοδόχων τους και τις σκοτεινές μεθοδεύσεις τους κατά των πολιτικών αντιπάλων».

    Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: Ψέματα της κ. Τσατάνη για να συγκαλύψει το σκάνδαλο Βγενόπουλου

    Απάντηση στα όσα ανέφερε η κα Τσατάνη έσπευσε να δώσει με ανακοίνωσή του ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, χαρακτηρίζοντας την κατάθεσή της ψευδή.

    Αναλυτικά ο κ. Παπαγγελόπουλος αναφέρει:

    «Η καλύτερη απάντηση στα ψέματα της κας Τσατάνη, Εισαγγελέως η οποία καμία σχέση δεν έχει με την υπόθεση Novartis, είναι η αμετάκλητη πειθαρχική ποινή που της επιβλήθηκε από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου για την πρωτοφανή και σκανδαλώδη προσπάθεια συγκάλυψης ενός μεγάλου σκανδάλου, του σκανδάλου Βγενόπουλου.

    Προς ενημέρωση της κοινής γνώμης υπενθυμίζω:

    α) Η κα Τσατάνη με πραξικοπηματικό τρόπο αφαίρεσε από την αποκλειστικά αρμόδια Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς τη δικογραφία του σκανδάλου Βγενόπουλου, τη χειρίσθηκε και την αρχειοθέτησε με προκλητικά απροκάλυπτες μεθοδεύσεις.
    β) Η κα Τσατάνη εντός 72 ωρών, με διαστημική ταχύτητα «μελέτησε» και με πρωτοφανή ευφυΐα κατανόησε χιλιάδες σελίδες, και με υπεράνθρωπη προσπάθεια συνέταξε τη διάταξη απαλλαγής του μακαρίτη Βγενόπουλου, που αριθμούσε 801 σελίδες εάν θυμάμαι καλά.
    γ) Για την αρχειοθέτηση του σκανδάλου Βγενόπουλου είχε ενημερωθεί ο ίδιος ο Βγενόπουλος – από ποιόν άραγε – και την προανήγγειλε ο ίδιος λίγες ώρες πριν η κα Τσατάνη τον απαλλάξει προκλητικά και παράνομα.
    δ) Το σκάνδαλο Βγενόπουλου προκάλεσε τεράστια οικονομική ζημία δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Η Κυπριακή οικονομία κατέρρευσε μάλιστα και εξ αιτίας αυτού του σκανδάλου.
    ε) Η κα Τσατάνη δε δίστασε να μηνύσει τους Κύπριους συναδέλφους της που ερευνούσαν και αυτοί το σκάνδαλο Βγενόπουλου. Βέβαια η Ελληνική Δικαιοσύνη απέρριψε τη μήνυση της.
    στ) Τη δράση της κας Τσατάνη αποκάλυψε κυρίως ο εκλεκτός σήμερα της Ν.Δ. και του ΚΙΝ.ΑΛ. γνωστός εισαγγελέας κ. Αγγελής.
    ζ) Η κα Τσατάνη, γνωστή για τη μεροληπτική άσκηση των καθηκόντων της και σε άλλες σοβαρές υποθέσεις, είναι σύζυγος και μητέρα στελεχών και υποψήφιων βουλευτών της Ν.Δ.
    η) Την καταγγελία της σε βάρος μου έκανε αμέσως μετά την παράνομη αρχειοθέτηση του σκανδάλου Βγενόπουλου. Προφανής ο αντιπερισπασμός.
    θ) Έχει παραδεχθεί ότι με επισκέφθηκε στο γραφείο μου με δική της πρωτοβουλία. Ζήτησε και αυτή να τη βοηθήσω και μετά με κατήγγειλε.

    Προφανώς είναι τεράστια και σπάνια σύμπτωση που και οι τέσσερις Εισαγγελείς Αγγελής, Ράϊκου, Αθανασίου και Τσατάνη κατέθεσαν ότι ερχόντουσαν με δική τους πρωτοβουλία στο γραφείο μου. Οι ψευδείς, αχαρακτήριστες και ανάξιες για Εισαγγελικό Λειτουργό δήθεν αποκαλύψεις ιδιωτικών συνομιλιών μας με αναγκάζουν να αποκαλύψω – μολονότι δεν το ήθελα- τις πραγματικές συνομιλίες μας και τα ρουσφέτια που μου ζητούσαν όταν με συναντούσαν με δική τους πρωτοβουλία.

    Ως Εισαγγελέας και ως Υπουργός υπήρξα ασυμβίβαστος διώκτης της διαφθοράς. Αυτό δεν μου συγχωρούν κάποιοι διεφθαρμένοι και διαπλεκόμενοι πολιτικοί και έχουν συνασπισθεί με ελάχιστους, μετρημένους στα δάκτυλα του ενός χεριού, επίορκους Εισαγγελείς και έναν ισοβίτη κατάδικο για ναρκωτικά. Στόχος τους να με εκδικηθούν και ταυτόχρονα να εκφοβίσουν τη συντριπτική πλειοψηφία Εισαγγελέων και Δικαστών προκειμένου να εξασφαλίσουν την ανοχή και τη σιωπή τους στα σκάνδαλα και στις παρανομίες».



    ΣΧΟΛΙΑ