• Κοινωνία

    Παπαγγελόπουλος: Η Ράικου με κατήγγειλε για να ευνοήσει τον Σαμαρά – Δεν πίστευα στο σκάνδαλο Novartis

    Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. πρώην Αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης

    Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. πρώην Αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης


    “Η Ελένη Ράικου με κατήγγειλε για να ευνοήσει τον Αντώνη Σαμαρά”, ισχυρίστηκε απολογούμενος ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

    Στη 2η μέρα της χειμαρρώδους απολογίας του στο Ειδικό Δικαστήριο , ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης επιχείρησε να καταρρίψει τη βαριά καταγγελία της τότε εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς, παρουσιάζοντας την αρχικά ως μία εισαγγελέα που παραιτήθηκε, “όχι επειδή τρόμαξε από τις πιέσεις και τις απειλές του”, όπως είπε, “αλλά επειδή φοβήθηκε τις αποκαλύψεις για τις παραλείψεις της σε υποθέσεις που χειρίστηκε”.

    “Η κ.Ράικου με κατήγγειλε αργότερα-υποστήριξε- για να ευνοήσει τον Αντώνη Σαμαρά. Η κ. Ράικου επιστρατεύτηκε από τους πολιτικούς μου διώκτες για να εμφανίσουμε το σκάνδαλο της  Novartis ως δήθεν σκευωρία.

    Η Ράικου με τον Σαμαρά ήταν πολύ φίλοι. Μου είχε ζητήσει εξυπηρέτηση. Ο Σαμαράς ήξερα ότι κάνει ρουσφέτια αλλά δεν ήθελα να μπλέξω γιατί μετά σου βγάζει την ψυχή για να ανταποδώσεις και τους έφερα σε επαφή. Εγώ τους γνώρισα», ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

    Για την καταγγελία Ράικου κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος καθώς φέρεται να πίεσε την τότε εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς να αποστείλει τη δικογραφία της Novartis στη Βουλή, χωρίς να υπάρχουν στοιχεία για πολιτικά πρόσωπα.

    «Δεν πίστευα στο σκάνδαλο της Νοβάρτις»

    Αίσθηση προκάλεσε στο ακροατήριο μία φράση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

    “Εγώ δεν πίστευα στο σκάνδαλο της Novartis. Κανένα σκάνδαλο που έρχεται απέξω δεν έχει αποτέλεσμα εδώ. Ποτέ δεν μας έχουν δώσει ονόματα πολιτικών. Αν αποκαλύψουν οι διαφθορείς τους συνεργάτες τους που θα βρουν άλλους;”

    Μετά από μία διακοπή της δίκης, ο κ.Παπαγγελόπουλος που όταν η δικογραφία Novartis είχε πάει στη Βουλή είχε μιλήσει για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως Ελληνικού κράτους, έδωσε διευκρινίσεις στο δικαστήριο  “για να μην δημιουργηθούν παρεξηγήσεις”, όπως είπε:

    “Η Novartis είναι πολύ μεγάλο σκάνδαλο. Εννοoύσα πριν ότι δεν πίστευα ότι θα έχει αποτέλεσμα γιατί οι ξένοι θέλουν να κρατούν ομήρους αυτούς που έχουν δωροδοκήσει. Πίστευα ότι η υπόθεση αυτή δεν είχε να προσφέρει τίποτα και το είχα πει μάλιστα στον Πρωθυπουργό”.

    “Κατασκευάσματα της φαντασίας”

    Κατασκευασμένα της φαντασίας και παρανοϊκά χαρακτήρισε τα όσα του προσάπτει η Ελένη Ράικου.

    Η καταγγέλλουσα του, ισχυρίστηκε, προσπάθησε να κρύψει τις στενές σχέσεις οικογενειακές που είχαν μεταξύ τους, ακόμα και μετά την αποχώρηση του από το εισαγγελικό σώμα..

    Όπως είπε, 15-20 φορές είχαν βραδινές εξόδους, τον αποκαλούσε “υπουργάκο” και τον επισκεπτόταν συχνά στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

    Για το φορολογικό έλεγχο και τη δέσμευση λογαριασμών του Γιάννη Αλαφούζου πριν από το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι ο άλλος καταγγέλλων εισαγγελέaς, ο Παναγιώτης Αθανασίου προσπάθησε να τον συνδέσει με την υπόθεση αυτή, χωρίς να έχει εκείνος καμία σχέση. Ακόμη, ο κ. Παπαγγελόπουλος ανέφερε ότι δεν ισχύει ούτε αυτό που ανέφερε ο κ. Αθανασίου ότι τον πίεζε για την ταχεία διεκπεραίωση της υπόθεσης Αλαφούζου και σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή εάν δεν ενεργούσε άμεσα, θα έβγαινε στα κανάλια να το καταγγείλει.

    Παράλληλα, ο κ. Παπαγγελόπουλος αντέκρουσε ως ψευδή την κατάθεση της πρώην εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη. Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο σε συνάντηση που είχε με την κυρία Τσατάνη στο υπουργείο Δικαιοσύνης, η τελευταία του ανέφερε ότι είχε καλές σχέσεις με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και ότι ο άνδρας της είχε κομματικές σχέσεις με τη ΝΔ. Οι ισχυρισμοί της κυρίας Τσατάνη, σύμφωνα με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνη, διακατέχονται από παραλογισμό και όλα όσα είπε είναι ψευδή και κατασκευασμένα, ενώ ισχυρίστηκε ότι η κυρία Τσατάνη ήταν μέλος της συμμορίας που προσπάθησε να καλύψει σκάνδαλα.

    Στην αρχή της σημερινής απολογίας του ο κ.Παπαγγελόπουλος ανασκεύασε χθεσινούς χαρακτηρισμούς του για τον Παναγιώτη Αθανασίου:

    «Δεν ήθελα χθες να πω ότι, ο Αθανασίου ήταν διαταραγμένος ψυχικά. Η μανία του να με εκδικηθεί ήταν τέτοια, επειδή θεώρησε ότι, έπρεπε να μεριμνήσω για την ανανέωση της θητείας του. Αλλά πήρε και ανταλλάγματα, την ασυλία, για τις παράνομες πράξεις, που διαπιστώθηκε ότι, είχε κάνει.

    Μην ξεχνάτε ότι, η Τουλουπάκη δικάζεται, επειδή κράτησε λίγες μέρες στο γραφείο τη δικογραφία του Παναγιώτη Κουρουμπλή και ο κ. Αθανασίου κράτησε μία δικογραφία για 4 χρόνια, με 4 υπουργούς της ΝΔ.

    Βλακωδώς πίστευε ότι μπορεί να ανανεωθεί η θητεία του. Δεν υπήρχε περίπτωση όμως να ανανεωθεί η θητεία του, ακόμη και ο θεός να το έλεγε.”

    Η απολογία του κ. Παπαγγελόπουλου συνεχίζεται για 3η ημέρα την Πέμπτη, ενώ η πρόταση της εισαγγελέως προσδιορίστηκε για τις 13 Φεβρουαρίου.

    Διαβάστε επίσης

    Παπαγγελόπουλος: Φοβάμαι πως ο Ράμμος θα έχει την τύχη μου – Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου

    Ξένη Δημητρίου στο Ειδικό Δικαστήριο: Προγραμματισμένη η επίσκεψη Τζανακόπουλου, με ρώτησε και για την Novartis

    Ξένη Δημητρίου στο Ειδικό Δικαστήριο: Κανείς δεν ήθελε να οδηγήσει σε έξοδο την Ράικου



    ΣΧΟΛΙΑ